Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s pošírovaným kuřetem

Saláty jsou na jaře extra křupavé.
Vydání: 2013/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy:
Příprava: 15 minut + 30 minut odležení Vaření: 15 minut
P

Ingredience

    • 1 cibule, rozpůlená
    • 2 snítky hladkolisté petrželky
    • 6 kuliček černého pepře
    • 500 g kuřecích prsních řízků
    • 400 g drobnějších brambor, oloupaných
    • 150 ml bílého jogurtu
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 2 lžíce nadrobno nasekané pažitky + další na ozdobení
    • 4 celerové řapíky, nakrájené na 4cm špalíky
    • 6 malých ředkviček, nakrájených na tenká kolečka
    • 400–500 g směsi salátových listů
    • sůl a čerstvě drcený pepř

Příprava jídla

1 Na středním ohni ve velkém rendlíku přiveďte k mírnému varu 1,25l vody s cibulí, petrželkou, celým pepřem a špetkou soli. Vložte maso a přiklopte tak, aby poklice dobře těsnila. Nechte 30 minut stát, pak vyjměte maso z tekutiny a otestujte, zda po zapíchnutí špejle vytéká z masa čirá šťáva. Maso nechte vychladnout
a nakrájejte ho na tenké plátky.

2 Mezitím uvařte v páře doměkka brambory; trvá to asi 15 minut. Propláchněte je tekoucí studenou vodou a důkladně sceďte. Odložte a nechte trochu vychladnout. Nakrájejte na asi 2cm silná kolečka.

3 V misce smíchejte na zálivku jogurt, citronovou šťávu, pažitku a lžíci horké vody. V míse promíchejte brambory, maso, řapíkatý celer, ředkvičky a zálivku.

4 Na talíře rozdělte salátové listy, na ně dejte bramborový salát, ozdobte pažitkou a čerstvě drceným pepřem a podávejte.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Treska se slaninou, salátem a hráškem

Slaný koláč se třemi sýry a špenátem

REKLAMA

Přidat komentář