Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s jablky a kořeněnou jablečnou zálivkou

Na první pohled překvapivá kombinace, do které se po prvním ochutnání zamilujete.
Vydání: 2013/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy:
P

Ingredience

    • 1 menší červené jablko, zbavené jádřince a nakrájené nadrobno
    • 1 menší zelené jablko, zbavené jádřince a nakrájené nadrobno
    • asi 300 g směsi salátových listů včetně červeně zbarvených a polníčku

    NA ZÁLIVKU

    • 60 ml neslazeného jablečného džusu nebo moštu
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 1 lžíce jablečného octa
    • 1 lžíce oleje vhodného do salátu (viz Něco navíc)
    • 1/2 lžičky dijonské hořčice
    • 2 lžičky přírodního cukru
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 2 špetky mleté skořice
    • špetka čerstvě strouhaného muškátového oříšku

Příprava jídla

Ve velké míse prošlehejte suroviny na zálivku. Vmíchejte nakrájená jablka. Navrch nasypte salátové listy. Salát můžete odložit na pár hodin do chladničky; těsně před podáváním ho promíchejte.

NĚCO NAVÍC
Do salátu lze použít třeba olej z révových jadérek, ořechový, nebo kvalitní neutrální řepkový či slunečnicový. K dostání např. na www.vomfass.cz

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Treska se slaninou, salátem a hráškem

Slaný koláč se třemi sýry a špenátem

REKLAMA

Přidat komentář