
Salát s jablky a kořeněnou jablečnou zálivkou
Na první pohled překvapivá kombinace, do které se po prvním ochutnání zamilujete.
Vydání: 2013/4
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy:
P
Ingredience
- 1 menší červené jablko, zbavené jádřince a nakrájené nadrobno
- 1 menší zelené jablko, zbavené jádřince a nakrájené nadrobno
- asi 300 g směsi salátových listů včetně červeně zbarvených a polníčku
- 60 ml neslazeného jablečného džusu nebo moštu
- 1 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce jablečného octa
- 1 lžíce oleje vhodného do salátu (viz Něco navíc)
- 1/2 lžičky dijonské hořčice
- 2 lžičky přírodního cukru
- sůl a čerstvě mletý pepř
- 2 špetky mleté skořice
- špetka čerstvě strouhaného muškátového oříšku
NA ZÁLIVKU
Příprava jídla
Ve velké míse prošlehejte suroviny na zálivku. Vmíchejte nakrájená jablka. Navrch nasypte salátové listy. Salát můžete odložit na pár hodin do chladničky; těsně před podáváním ho promíchejte.
NĚCO NAVÍC
Do salátu lze použít třeba olej z révových jadérek, ořechový, nebo kvalitní neutrální řepkový či slunečnicový. K dostání např. na www.vomfass.cz
Přidat komentář