Vsaďte na zelenou! Dodává energii a dobrou náladu...
Postup
1
V hrnci na másle zpěňte jarní cibulku; trvá to asi 2 minuty. Přidejte brambory, zalijte 1,6l vroucí vody nebo zeleninového vývaru, osolte, opepřete a vařte 10–15 minut, až budou brambory měkké. Přidejte hrášek a vařte další 4 minuty. Rozmixujte ponorným mixérem.
2
V jiném hrnci přiveďte k varu vodu. Osolte, opepřete a přilijte ocet. Zamíchejte a do středu víru nechte sklouznout vejce rozklepnuté do misky. Po 3–4 minutách vyjměte děrovanou naběračkou.
3
Horkou polévku nalijte do misek, posypte ředkvičkami, předem pokrájenými na tenké plátky, doprostřed dejte ztracené vejce a ozdobte čerstvými lístky majoránky nebo oregana.
Tento recept naleznete také v kolekcích:
- Velikonoční hostina(7 receptů)
- 10x jarní polévka(10 receptů)
- Vánoce jinak: Netradiční vánoční recepty(8 receptů)
- 15x ředkvičky na talíři(15 receptů)
- 16 skvělých receptů na hráškovou polévku(17 receptů)
Komentáře
Polévka je super, ještě jsem do ní přidala pár lístků medvědího česneku.
Polévka je výborná!!