Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Křupavý celerový salát s fenyklem, jablky a ořechy

„S celerem budu vařit častěji!“ znělo redakcí při focení. Právě k míse s tímto salátem se všichni neustále vraceli a ochutnávali.

Vydání: 2013/4
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Počet porcí: Pro 6-8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ chladnutí
PT15M
Pečení 0:15
Salát

Ingredience

    • 100 g vlašských či pekanových ořechů
    • 1 lžíce medu
    • špetka kajenského pepře
    • 1 bulva celeru (asi 800g), oloupaná
    • šťáva z poloviny citronu
    • 2 jablka s červenou slupkou, zbavená jádřince a nakrájená na plátky
    • 2 bulvy fenyklu, nakrájené na plátky 

    NA ZÁLIVKU

    • 150 g řeckého nebo smetanového jogurtu
    • 4 lžíce majonézy
    • 1 lžička dijonské hořčice
    • 1 lžíce panenského olivového oleje
    • nastrouhaná kůra z 1 biocitronu

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 140°C. Promíchejte ořechy, med, 1/2 lžičky soli a kajenský pepř a rozprostřete vše na plech vyložený pečicím papírem. Pečte 15 minut, pak vyjměte a nechte vychladnout. Tři čtvrtiny směsi nasekejte nahrubo a zbytek si nechte na ozdobu. Celer nakrájejte na plátky o síle mince a ty pak na nudličky. Vložte je spolu s jablky do mísy s vodou okyselenou citronem, aby nezhnědly.

2 Prošlehejte přísady na zálivku, osolte a opepřete. Sceďte celer s jablky, nechte okapat, a dejte je do mísy. Přidejte fenykl, nasekané ořechy a promíchejte se zálivkou. Ozdobte odloženými ořechy.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Velikonoční hostina

Dort s malinami a pistáciemi

Jarní bramborový salát

Avokádový salát s rajčaty a slaninou

Hrášková polévka se ztraceným vejcem a ředkvičkami

Vepřová pečeně v bylinkách a šunkové krustě

Celer

REKLAMA

Přidat komentář