
Kuře se slaninovou nádivkou nad prsíčky
Redaktorka Káča léta podniká pokusy, jak upéct kuře, aby mělo opravdu šťavnatá prsíčka. Výbornou metodou je nádivka pod kůží a dobrý uzený špek v ní. Ten masu dodá jemnou zauzenou chuť.
Ingredience
- 1 kuře
- 2 snítky šalvěje
- mořská sůl a čerstvě mletý pepř
- 50 g uzené bílé slaniny (špeku), nakrájené na drobné kostičky
- 1/2 cibule, nakrájené nadrobno
- 50 g rozmixovaného toustového chleba
- 1 lžička tymiánových lístků
- 1 stroužek česneku
- 2 lžíce másla (jen když se směs bude zdát suchá)
- hrst nasekané hladkolisté petrželky
NA NÁDIVKU
Příprava jídla
1 Slaninu na kostičky rozškvařte v pánvi. Přidejte cibuli a opékejte asi 5 minut dozlatova. Vypněte a promíchejte s ostatními přísadami na nádivku.
2 Kuře osolte a opepřete. Směrem od krku prstem jemně uvolněte kůži od masa na prsíčkách, můžete zajet až ke stehnům.
3 Vzniklý prostor naplňte nádivkou. Kuře posypte šalvějí, přiklopte a pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 1,5 hodiny tak, aby bylo propečené.
4 Během pečení přelévejte výpekem, případně podlijte trochou vody. Na poslední čtvrt hodiny odklopte, zvyšte teplotu na 200°C a dopečte dozlatova.
Přidat komentář