Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Velikonoční nádivka s kopřivami (hlavička)

Poklad prověřený léty

Vydání: 2013/4
Autor:
Hodnocení:
55 (hlasů)
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 50 minut
PT30M
Pečení 0:30
Česká

Ingredience

    • 500 g uzené vepřové krkovice
    • 8 rohlíků z předešlého dne
    • 8 vajec
    • 250 ml smetany na šlehání
    • 200 – 400 g lístků mladých kopřiv
    • 1 cibule, nakrájená nadrobno
    • 4 stroužky česneku, drcené
    • 1 lžíce čerstvých lístků majoránky
    • 1 svazek pažitky, nasekané
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce sušených bylin (majoránky, tymiánu, saturejky)
    • 2 lžíce rozpuštěného másla či sádla
    • máslo nebo sádlo na vymazání formy

Příprava jídla

1 Uzené maso uvařte ve vodě, nechte vy- chladnout a nakrájejte na kostičky. Rohlíky pokrájejte na středně velké kostky. Vejce rozklepněte a oddělte žloutky od bílků. Žloutky rozmíchejte ve smetaně, z bílků vyšlehejte tuhý sníh.

2 Rohlíky dejte do mísy, přilijte smetanu se žloutky a přidejte maso. Kopřivy důkladně operte, krátce spařte ve vroucí vodě, ihned propláchněte studenou vodou a nech- te dobře okapat. Potom listy nasekejte na menší kousky a také přisypte do mísy.

3 Směs promíchejte a ochuťte cibulí, čes- nekem, čerstvou majoránkou a pažitkou, solí, pepřem a sušenými bylinkami. Nako- nec vmíchejte rozpuštěné máslo či sádlo
a vyšlehaný sníh.

4 Připravenou směs přesuňte do vymazané chlebíčkové formy, povrch uhlaďte a pečte při 180°C asi 50 minut. Hotovou nádivku vyklopte a nakrájejte na plátky. Chutná teplá i zastudena.

 

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kuře se slaninovou nádivkou nad prsíčky

Pečená slepice s nádivkou a sváteční slepičí polévka

Velikonoční nádivka se šunkou, sýrem a bylinkami

Pečené kuře s nádivkou naruby

10x velikonoční nádivka

REKLAMA

Přidat komentář