Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Průměr: 4.7 (3)
Do 30 minut

Suroviny

vejce 4 ks
tmavá čokoláda 200 g
smetana ke šlehání 300 ml
krystalový cukr 2 PL
Ve vodní lázni rozpusťte na kousky nalámanou čokoládu - čím lepší čokoláda, tím lepší pěna. Aby byla čokoláda tekutější, přidejte zhruba 50 ml smetany. Vajíčka rozdělte na žloutky a bílky, z bílků ušlehejte sníh. Pokud jste použili nějakou hodně hořkou čokoládu, přidejte přiměřeně cukru. Jestli máte čokoládu samu o sobě už dost sladkou, cukr buď úplně vypusťte, nebo přisypte jenom trochu. Zlatá střední cesta - dvě lžíce :-) Žloutky rozmíchejte v rozpuštěné čokoládě až trochu vychladne. Zbylou smetanu ušlehejte do šlehačky. Všechny ingredience spojte dohromady - míchejte jemně, abyste udrželi ,,pěnovou" konzistenci, nejlépe to jde gumovou nebo plastovou stěrkou, ale kdyžtak to zvládnete i lžící nebo měchačkou. Až vám vznikne jednolitá pěna, rozdělte do misek nebo skleniček a dejte alespoň na dvě hodiny chladit. Před podáváním můžete ozdobit hoblinkami čokolády, jahodou, bobečkem šlehačky... fantazii se meze nekladou :-)
Autor: zuz_anka

Obchod Apetit