
Bliny tety Perly
Recept Ricardovy tety Perly velmi správně zdobí perličky kaviáru; bez nich totiž nejde lívanečky zvané bliny podávat. Typickou chuť jim ovšem dodává pohanková mouka a zakysaná smetana. Bliny pocházejí z ruské kuchyně – odtud kaviár a smetana – a v domovské zemi se bez nich neobejde žádná slavnostní tabule. A jak Ricardo tvrdí, na tuhle lahůdku v podání tety Perly (její manžel byl zástupcem slavné kosmetické firmy pro Jižní Ameriku) se těšilo celé Rio de Janeiro!
Vydání: 2006/1
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 1 vejce, ušlehané vidličkou
- 280 ml teplého mléka
- 1 lžičku krupicového cukru
- 1 lžičku sušeného droždí
- 1 lžičku soli
- 170 g hladké mouky
- 60 g pohankové mouky
- máslo na smažení lívanečků
- skleničku červeného a skleničku černého kaviáru
- 200 ml zakysané smetany
Na ozdobu:
Příprava jídla
1. Droždí a cukr rozmíchejte v mléce. Oba druhy mouky a sůl prosijte do mísy, přidejte vejce, vlijte mléko a promíchejte. Mísu přikryjte čistou utěrkou a nechte na teplém místě asi půl hodiny vzejít. Těsto by mělo zhruba zdvojnásobit objem.
2. Rozehřejte silnostěnnou pánvičku s rovným dnem (ideální je litinová) a potřete ji máslem. Těsto odebírejte lžící, na pánvi rozetřete na oválky a osmažte. Zdobte kaviárem a smetanou.
2. Rozehřejte silnostěnnou pánvičku s rovným dnem (ideální je litinová) a potřete ji máslem. Těsto odebírejte lžící, na pánvi rozetřete na oválky a osmažte. Zdobte kaviárem a smetanou.
Přidat komentář