Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Uši pro zaječí armádu

K nakousnutí

Vydání: 2013/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Na asi 15 oušek
Doba přípravy: Do 30 minut
Dobra přípravy: 15 minut + chlazeníPečení: 5-10 minut
PT10M
Pečení 0:10

Ingredience

    • 250 g hladké mouky
    • 125 g tuku
    • 60 g moučkového cukru
    • 1 malé vejce
    • 1/2 sáčku vanilkového cukru


    NA POLEVU

    • 1 bílek
    • 150-200 g moučkového cukru
    • 1 lžička citronové šťávy
    • červené nebo růžové potravinářské barvivo

     

     

Příprava jídla

1 V míse utřete máslo s prosátým moučkovým cukrem a vejcem. Pak přidejte prosátou mouku a vanilkový cukr. Zpracujte tužší těsto a nechte ho odpočinout v chladu několik hodin, případně přes noc. Před válením nechte těsto trochu změknout. Na pomoučněném válu pak vyválejte plát tenký asi 2-3 mm. Pomocí tvořítek nebo podle šablony vykrájejte uši. Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Uši klaďte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je 5-10 minut dozlatova. (Doba pečení závisí na typu mouky – pozor, aby se okraje nepřipálily.) Nechte vychladnout.

2 Mezitím zpracujte polevu. 150 g moučkového cukru prosejte přes jemné sítko, přidejte jeden bílek a lžičku citronové šťávy a třete na hladkou polevu (množství cukru záleží na velikosti vajíčka a množství bílku v něm). Když párátkem naberete trochu polevy a kápnete ji na pracovní plochu, měla by držet tečky a neroztékat se; v opačném případě přidejte cukr. Část polevy obarvěte narůžovo. Bílou polevou pak pomocí cukrářského sáčku namalujte obrysy uší, růžovou je vybarvěte.

 

Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Přidat komentář