
Uši pro zaječí armádu
K nakousnutí
Ingredience
- 250 g hladké mouky
- 125 g tuku
- 60 g moučkového cukru
- 1 malé vejce
- 1/2 sáčku vanilkového cukru
- 1 bílek
- 150-200 g moučkového cukru
- 1 lžička citronové šťávy
- červené nebo růžové potravinářské barvivo
NA POLEVU
Příprava jídla
1 V míse utřete máslo s prosátým moučkovým cukrem a vejcem. Pak přidejte prosátou mouku a vanilkový cukr. Zpracujte tužší těsto a nechte ho odpočinout v chladu několik hodin, případně přes noc. Před válením nechte těsto trochu změknout. Na pomoučněném válu pak vyválejte plát tenký asi 2-3 mm. Pomocí tvořítek nebo podle šablony vykrájejte uši. Troubu předehřejte na 200°C, horkovzdušnou na 180°C. Uši klaďte na plech vyložený pečicím papírem a pečte je 5-10 minut dozlatova. (Doba pečení závisí na typu mouky – pozor, aby se okraje nepřipálily.) Nechte vychladnout.
2 Mezitím zpracujte polevu. 150 g moučkového cukru prosejte přes jemné sítko, přidejte jeden bílek a lžičku citronové šťávy a třete na hladkou polevu (množství cukru záleží na velikosti vajíčka a množství bílku v něm). Když párátkem naberete trochu polevy a kápnete ji na pracovní plochu, měla by držet tečky a neroztékat se; v opačném případě přidejte cukr. Část polevy obarvěte narůžovo. Bílou polevou pak pomocí cukrářského sáčku namalujte obrysy uší, růžovou je vybarvěte.
Přidat komentář