Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
4.9/5 Počet hodnocení: 16
Do 30 minut Snadné 4

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 5897 kcal
Bílkoviny 171 g
Sacharidy 611 g
Tuky 299 g
Vláknina 91 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Jestli vaše děti mají rády rybí prsty, určitě si zamilují tuhle výbornou domácí variantu. Připravíte ji z konzervovaného tuňáka a zeleniny.

Suroviny

sušenky 10 ks
slané krekry
najemno
majonéza 6 PL
hrášek 2 hrsti
mražený
tuňák 400 g
konzervovaný, kousky
slunečnicový olej 1 PL
sůl
pepř

Postup

1

Sušenky nahrubo rozlámejte a vsypte do robotu, přidejte kukuřici a rozmixujte na hrubší směs. Přesuňte do mísy a vmíchejte cibuli, majonézu a citronovou šťávu, až se vše spojí. Teď přidejte hrášek a tuňáka, ale snažte se, aby ryba zůstala ve větších kouscích. Dochuťte.

2

Směs rozdělte na osm dílů a vytvarujte karbanátky. Osmažte je dozlatova; možná budete muset na druhou várku přidat trochu oleje.

3

Podávejte s fazolemi v rajské omáčce, bramborovou kaší nebo listovým salátem.

TIP: Neosmažené rybí karbanátky si můžete zmrazit do zásoby. Tak vám vydrží víc než měsíc. Když pak potřebujete rychle připravit něco k jídlu, stačí je vyndat z mrazáku a ještě zmražené je na mírném ohni zvolna osmažit v oleji. Nemělo by to trvat déle než osm minut po každé straně.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Apetit magazín

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč