Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Carpaccio z jesetera s citronovým dresinkem a kaviárem

Carpaccio připravujte zásadně jen z čerstvé ryby – její maso je pevné a bez zápachu.
Vydání: 2013/4
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 1 osobu
Doba přípravy: Do 30 minut
Příprava 15 minut + marinování cibule
P
Chuťovka Středomořská

Ingredience

    • filet jesetera bez kůže (1 porce à 70g)
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžička třtinového cukru
    • hrstka kaparů
    • 50 ml extra panenského olivového oleje

    NA OZDOBU

    • kůra nastrouhaná z 1/2 biocitronu
    • 1 malá červená cibule
    • 30 ml červeného vinného octa
    • 1 snítka hladkolisté petrželky
    • kaviár jesetera (nemusí být)

Příprava jídla

1 Z olivového oleje, špetky soli, pepře a cukru si připravte marinádu.

2 Filet jesetera nakrájejte na velmi tenké plátky a vyskládejte jeden vedle druhého na pečicí papír. Potřete je připravenou marinádou; můžete na to použít štětec nebo mašlovačku. Přiklopte dalším kusem pečicího papíru a lehce rozklepejte paličkou na maso nebo přejeďte válečkem. Překlopte na talíř. Stáhněte horní přilepený pečicí papír, znovu potřete marinádou a odložte stranou.

3 Najemno nasekanou červenou cibuli zakapejte červeným vinným octem a nechte marinovat. Petržel nasekejte nadrobno. Z citronu vykrájejte jednotlivá filátka a ještě je překrojte. I kapary překrojte napůl. Vše vyskládejte na carpaccio a na závěr přidejte kaviár jesetera a najemno nastrouhanou kůru z citronu.

NĚCO NAVÍC



1. Jesetera nakrájejte na velmi tenké plátky (cca 0,3mm). Nutností je velmi ostrý nůž.

2. Carpaccio podávejte jako luxusní předkrm, na osobu bude stačit cca 70 g ryby. Efektně vypadá na tmavém nádobí.

3. S prezentací na talíři si v restauraci Céleste vyhrají! Na kouscích ryby se skvěle vyjímala marinovaná červená cibule.




Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Fish & chips

Blanquette z jesetera se sezonní zeleninou

Dobrodružství v kuchyni: jeseter

Carpaccio & tartar z hovězího masa

REKLAMA

Přidat komentář