
Vločkový koláč
Křupavý koláč plný ovoce.
Vydání: 2013/5
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: Na 8 řezů
Ingredience
- 150 g ovesných nebo pšeničných vloček
- 120 g polohrubé mouky
- 160 g třtinového cukru
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1 lžíce mleté skořice nebo skořicový cukr
- špetka soli
- 120 g rozpuštěného másla, zchladlého
- 1 banán, rozmixovaný
- 500 g ostružin (nebo lesní směsi)
- 2 lžíce krupicového cukru
- 2 lžíce červeného vína nebo vody
- 1 lžíce citronové šťávy (nemusí být)
Příprava jídla
1 V míse smíchejte vločky s moukou, třtinovým cukrem, sodou, špetkou soli a mletou skořicí. Přidejte máslo a banán a dobře rozmíchejte. Nechte 15 minut odpočívat.
2 Mezitím připravte náplň. Zbývající suroviny pár minut vařte, jakmile začnou houstnout, stáhněte z ohně a nechte lehce zchladnout. Dvě třetiny těsta přesuňte do dortové formy vyložené pečicím papírem, vložte do trouby předehřáté na 170°C a pečte asi 20 minut, dokud těsto nezačne zlátnout. Pak ho potřete náplní, rozdělte na ni zbylé těsto a pečte dalších 20 minut.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Martina Metlická
7. Srpen 2014 15:12
Michaela Kovářová
20. Srpen 2014 08:15
Hana Borská
19. Červenec 2019 18:38
Lucie Velek
22. Červenec 2019 11:03
Veronika Dulíková
4. Říjen 2020 15:37
Lucie Rejdová
18. Listopad 2020 14:07