Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bílý chřest se sauce gribiche

Bílý chřest můžete kombinovat s jemnými omáčkami, ale i s výraznými, jako je tahle.

Vydání: 2013/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT10M
Vaření 0:10
Chuťovka Francouzská

Ingredience

    • 16 výhonků bílého chřestu, oloupaných a zbavených dřevnatých konců

    NA SAUCE GRIBICHE

    • 2 lžičky dijonské hořčice
    • 1 lžíce jemného bílého vinného octa
    • 1 lžíce citronové šťávy
    • 1 malá šalotka, nakrájená nadrobno
    • 3–4 kornišonky (nakládané okurčičky) nebo 1–2 menší nakládané okurky, nasekané
    • 1 lžíce kaparů, nahrubo nakrájených
    • 125 ml extra panenského olivového oleje
    • po hrsti nakrájené petrželky, kerblíku, pažitky a estragonu
    • 1 velké vejce, uvařené natvrdo, ochlazené tekoucí studenou vodou, oloupané, rozdělené na bílek a žloutek, obojí nakrájené nadrobno
    • sůl a čerstvě mletý pepř

     

     

Příprava jídla

1 Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu a osolte ji. Vložte chřest (můžete ho napřed svázat kuchyňským provázkem) a uvařte ho doměkka – čas se liší podle skutečné tloušťky výhonků. Zda je chřest správně uvařený, zkoušejte špičkou malého nože.

2 Suroviny na sauce gribiche kromě bylinek a vejce prošlehejte v misce. Podle chuti osolte a opepřete. Pak vmíchejte bylinky.

3 Uvařený chřest podávejte zalitý sauce gribiche a posypaný vejcem (vejce můžete také vmíchat rovnou do omáčky).

Vše, co musíte vědět o chřestu:

Tajemství lahodného chřestu

Víte, jak poznat čerstvý chřest a jak jej správně připravit?

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Chřest s křupavou krustou

Otázka & odpověď: nákup chřestu

Otázka & odpověď: nákup chřestu

Kuře se zeleným chřestem a estragonem

Polévka z bílého chřestu

Tataráček ze zeleného chřestu a avokáda

Grilovaný chřest s čočkou a bylinkovou kaší

Dva odstíny chřestu

REKLAMA

Přidat komentář