Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Tataráček ze zeleného chřestu a avokáda

Zelený chřest není takový solitér jako jeho bílý bratr. Bez obav ho můžete snoubit i s jinými druhy zeleniny.

Vydání: 2013/5
Autor:
Hodnocení:
20 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
PT6M
Vaření 0:06
Chuťovka Středomořská

Ingredience

    • 12 výhonků zeleného chřestu, zbavených dřevnatých konců, je-li třeba, i oloupaných
    • 2 rajčata
    • 2 zralá avokáda
    • 1/2 citronu
    • 1 malý svazek kerblíku
    • 1 snítka estragonu
    • 1 malá šalotka
    • 1 lžička kaparů, propláchnutých
    • 4 lžíce extra panenského olivového oleje
    • 1–2 lžíce bílého balzamikového octa
    • sůl, pepř, tabasco
    • opečený bílý chléb k podávání
    • červená chilli paprička na ozdobu (nemusí být)

Příprava jídla

1 Ve velkém hrnci přiveďte k varu vodu na silném ohni a osolte ji. Vložte chřest a uvařte ho doměkka, asi 6 minut. Sceďte ho, osvěžte studenou tekoucí vodou a nechte znovu okapat. Okrájejte špičky a odložte je, zbytek nakrájejte na kolečka.

2 Rajčata na 20 sekund ponořte do vroucí vody a oloupejte. Zbavte je semen a dužinu nakrájejte nadrobno.

3 Avokáda oloupejte, zbavte semen, dužinu nakrájejte na kostičky a pokapejte citronovou šťávou, aby nezhnědla. Bylinky a oloupanou šalotku nakrájejte nadrobno.

4 V misce smíchejte chřestová kolečka, rajčata, avokáda, bylinky, šalotku a kapary. V misce ušlehejte zálivku z olivového oleje, octa, soli a pepře podle chuti a pár kapek tabasca.

5 Tataráček pěkně naaranžujte (například vytvarujte do válečku), ozdobte uschovanými chřestovými špičkami, pokapejte zálivkou a podávejte s opečeným bílým pečivem. Chcete-li, ozdobte nakrájenou chilli papričkou.

Vše, co musíte vědět o chřestu:

Tajemství lahodného chřestu

Víte, jak poznat čerstvý chřest a jak jej správně připravit?
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Chřest s křupavou krustou

Bílý chřest se sauce gribiche

Kuře se zeleným chřestem a estragonem

Grilovaný chřest s čočkou a bylinkovou kaší

Polévka z bílého chřestu

Dva odstíny chřestu

REKLAMA

Přidat komentář