Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kuře se zeleným chřestem a estragonem

Výborná večeře i víkendový oběd, který hravě a rychle zvládnete po práci nebo po návratu ze sobotního farmářského trhu.

Vydání: 2013/5
Autor:
Hodnocení:
11 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT18M
Vaření 0:18
Zelenina Francouzská

Ingredience

    • 500 g drobných nových brambor, vydrhnutých a rozpůlených
    • 4 kuřecí prsní řízky nebo 4 plátky krůtích prsou
    • 1 lžíce slunečnicového oleje
    • 1 velká cibule, nakrájená nahrubo
    • 2 stroužky česneku, drcené
    • 350 ml drůbežího vývaru
    • malý svazek estragonu
    • 200 g zeleného chřestu, zbaveného dřevnatých konců
    • 180 g crème fraîche či husté zakysané smetany
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

1 Brambory dejte do hrnce s osolenou vodou, přiveďte k varu a povařte asi 10–15 minut doměkka. Sceďte a udržujte teplé. Kuře opepřete. Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozehřejte olej a zvolna na něm opékejte kuře a cibuli, aby začaly hnědnout, asi 5 minut, ke konci přidejte česnek. Kuře přitom jednou otočte a cibuli pravidelně míchejte.

2 Zalijte vývarem, přidejte 2 snítky estragonu a přiveďte k mírnému varu. Duste 5 minut, pak kuře obraťte, přidejte chřest a duste ještě 3 minuty (kuře musí být uvnitř zcela hotové). Zbývající estragon nakrájejte.

3 Do pánve přidejte crème fraîche či smetanu, míchejte a pár vteřin prohřívejte. Podávejte s vařenými novými bramborami.

Vše, co musíte vědět o chřestu:

Tajemství lahodného chřestu

Víte, jak poznat čerstvý chřest a jak jej správně připravit?

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Chřest s křupavou krustou

Bílý chřest se sauce gribiche

Otázka & odpověď: nákup chřestu

Otázka & odpověď: nákup chřestu

Grilovaný chřest s čočkou a bylinkovou kaší

Polévka z bílého chřestu

Tataráček ze zeleného chřestu a avokáda

Dva odstíny chřestu

REKLAMA

Přidat komentář