Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Salát z pečených brambor s prosciuttem a chřestem

Salát z pečených brambor s prosciuttem a chřestem

4.4/5 Počet hodnocení: 9
Více než hodinu Velmi snadné Pro 4 osoby

Nutriční hodnoty (celý recept)

Energie 7222 kcal
Bílkoviny 692 g
Sacharidy 199 g
Tuky 444 g
Vláknina 4 g
Uvedené kalorické hodnoty pokrmů jsou pouze orientační a vychází z průměrných hodnot jednotlivých surovin.

Zálivka se sardelkami dodá pečeným bramborám a křupavé sušené šunce nezaměnitelnou chuť.

Suroviny

salátové, oloupané
prosciutto 12 plátků
olivový olej extra panenský 2 PL
podélně nakrájený na tenké plátky
salát 50 g
frisée
nastrouhaný
Na zálivku
česnek 1 stroužek
drcený
ančovičky (konzerva) 4 ks
nasekané nadrobno
sůl mořská
pepř
čerstvě mletý
olivový olej extra panenský 60 ml

Postup

1

Troubu předehřejte na 220°C. Brambory dejte do hrnce, zalijte vodou, osolte a zprudka přiveďte k varu. Vařte asi 15–20 minut skoro doměkka. Slijte a nechte vychladnout.

2

Zatímco se brambory vaří, prošlehejte přísady na zálivku.

3

Vařené brambory nakrájejte podélně na čtvrtky a každý dílek obalte polovinou plátku prosciutta. Rozložte v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olejem, osolte, opepřete a pečte 25–30 minut dozlatova; každých 10 minut obracejte.

4

Mezitím, co se pečou brambory, přiveďte k varu osolenou vodu, ponořte do ní chřest a vařte 1 minutu. Slijte, zchlaďte pod tekoucí studenou vodou a dejte stranou.

5

Upečené brambory rozložte na servírovací talíř, přidejte salát frisée, chřest a parmazán a pokapejte zálivkou. Ihned podávejte.

Tento recept naleznete také v kolekcích:

Tento recept najdete v magazínu Apetit 2013/5 spolu s mnoha dalšími recepty

Autor: redakce Apetitu

Apetit 2013/5

Apetit magazín

AD
Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace
  • Tipy a triky

Wolt Awards 2024: Poznejte zákazníky nejlépe hodnocené restaurace

Zákaznické hodnocení slouží každoročně jako základ pro sestavení žebříčku nejlepších restaurací a udělení cen Wolt Awards. Pouze chuťové buňky těch, k nimž vyrážejí dnes a denně modří kurýři, tak ukazují cestu k místům, kde na vás...

Obchod Apetit

Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
319 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč
Dostupný
399 Kč
279 Kč