Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát z pečených brambor s prosciuttem a chřestem

Zálivka se sardelkami dodá pečeným bramborám a křupavé sušené šunce nezaměnitelnou chuť.

Vydání: 2013/5
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
+ chladnutí
PT30M
Pečení 0:30
Salát Středomořská

Ingredience

    • 1 kg salátových brambor, oloupaných
    • 12 plátků prosciutta
    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • 170 g zeleného chřestu, podélně nakrájeného na tenké plátky
    • 50 g salátu frisée
    • 80 g strouhaného parmazánu

    NA ZÁLIVKU

    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 1 stroužek česneku, drceného
    • 4 sardelové řezy, nasekané nadrobno
    • mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    • 60 ml panenského olivového oleje

     

Příprava jídla

1 Troubu předehřejte na 220°C. Brambory dejte do hrnce, zalijte vodou, osolte a zprudka přiveďte k varu. Vařte asi 15–20 minut skoro doměkka. Slijte a nechte vychladnout.

2 Zatímco se brambory vaří, prošlehejte přísady na zálivku.

3 Vařené brambory nakrájejte podélně na čtvrtky a každý dílek obalte polovinou plátku prosciutta. Rozložte v jedné vrstvě na plech vyložený pečicím papírem, pokapejte olejem, osolte, opepřete a pečte 25–30 minut dozlatova; každých 10 minut obracejte.

4 Mezitím, co se pečou brambory, přiveďte k varu osolenou vodu, ponořte do ní chřest a vařte 1 minutu. Slijte, zchlaďte pod tekoucí studenou vodou a dejte stranou.

5 Upečené brambory rozložte na servírovací talíř, přidejte salát frisée, chřest a parmazán a pokapejte zálivkou. Ihned podávejte.

Vše, co musíte vědět o chřestu:

Tajemství lahodného chřestu

Víte, jak poznat čerstvý chřest a jak jej správně připravit?

 

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Bramborový salát s rajčaty a mozzarellou

Bramborový salát s koriandrovým pestem

Bramborový salát s lososem a křenem

Bramborový salát s vodnicí a wasabi

Dva odstíny chřestu

REKLAMA

Přidat komentář