Knedlíčková polévka je jako stvořená pro slavnostní příležitosti. Například na svatebním menu by neměla chybět, a to i kdybyste se rozhodli nedodržovat tradici a nejíst s novomanželem z jednoho talíře.
Suroviny
máslo
100
g
vývar zeleninový
4
l
lze nahradit drůbežím vývarem
mrkev
5
ks
velké, nakrájené na nudličky
petržel
5
ks
na nudličky
jarní cibulka
zelená část, lze nahradit pažitkou, na ozdobení
Na knedlíčky
vejce
4
ks
kuřecí prsa
400
g
nakrájená nahrubo
mléko
400
ml
housky
600
g
bez kůrky, lze nahradit toustovým chlebem
sůl
pepř
čerstvě mletý
mandle plátky
100
g
Postup
1
Nejdřív připravte knedlíčky. Mandlové lupínky nasucho opražte v pánvi dozlatova. Všechny ostatní suroviny promixujte v robotu. Vmíchejte opražené mandlové lupínky a z hmoty tvořte knedlíčky. Vařte je 2-3 minuty v osolené vodě.
2
V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm pokrájenou zeleninu. Zalijte ji vývarem, přiveďte k varu a podle potřeby osolte a opepřete. Nechte asi 5 minut povařit. Nakonec do polévky vložte knedlíčky a vmíchejte najemno nakrájenou zelenou nať z cibulek.