Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Slavnostní polévka s mandlovými knedlíčky

Knedlíčková polévka musí být, a to i kdybyste se rozhodli nedodržovat tradici a nejíst s novomanželem z jednoho talíře.

Vydání: 2013/5
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Snadné
Počet porcí: Pro 16 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 5 minut
PT10M
Vaření 0:10
Polévka Česká

Ingredience

    • 100 g másla
    • 4 l zeleninového nebo drůbežího vývaru
    • 5 velkých mrkví, nakrájených na nudličky
    • 5 petrželí, nakrájených na nudličky
    • zelené natě jarní cibulky (či pažitky) na ozdobení

    NA KNEDLÍČKY

     

    • 4 vejce
    • 400 g kuřecích prsou, nakrájených nahrubo
    • cca 400 ml mléka
    • 600 g žemlí bez kůrky (nebo toustového chleba)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 100 g mandlových lupínků

     

Příprava jídla

1 Nejdřív připravte knedlíčky. Mandlové lupínky nasucho opražte v pánvi dozlatova. Všechny ostatní suroviny promixujte v robotu. Vmíchejte opražené mandlové lupínky a z hmoty tvořte knedlíčky. Vařte je 2–3 minuty v osolené vodě.

2 V hrnci rozehřejte máslo a opečte na něm pokrájenou zeleninu. Zalijte ji vývarem, přiveďte k varu a podle potřeby osolte a opepřete. Nechte asi 5 minut povařit. Nakonec do polévky vložte knedlíčky a vmíchejte najemno nakrájenou zelenou nať z cibulek.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Svatební menu

Svatební menu

Krkovice na šalotkách

Pečený marinovaný losos

Pečená kořenová zelenina

Salát s jahodami, fetou a vlašskými ořechy

Grilované cukety s česnekem

Svatební hostina

REKLAMA

Přidat komentář