Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Pečená kořenová zelenina

Dresink podávejte zvlášť v omáčníku, aby zelenina zůstala krásně křupavá.
Vydání: 2013/5
Autor:
Hodnocení:
14 (hlasů)
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 50 minut
P
Zelenina Středomořská

Ingredience

    • 1 kg mrkve
    • 1 kg červené řepy
    • 500 g bulvového celeru
    • 500 g červené cibule
    • olivový olej na pokapání
    • sůl
    NA DRESINK
    • 300 g crème fraîche
    • šťáva ze 2 citronů
    • hrst čerstvé majoránky nebo petrželky
    • malý kousek čerstvého křenu, nastrouhaný

Příprava jídla

1 Mrkev očistěte a nakrájejte na klínky. Celer a červenou řepu oloupejte a rovněž nakrájejte na klínky. Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na čtvrtky nebo osminky (podle velikosti). Všechnu zeleninu dejte do pekáčku, zakápněte olivovým olejem a osolte. Dejte péct do trouby vyhřáté na 180°C na zhruba 50 minut.

2 Crème fraîche smíchejte s ostatními ingrediencemi na dresink. Pečenou zeleninu přesuňte do mísy a podávejte s dresinkem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Svatební menu

Svatební menu

Slavnostní polévka s mandlovými knedlíčky

Pečený marinovaný losos

Krkovice na šalotkách

Salát s jahodami, fetou a vlašskými ořechy

Grilované cukety s česnekem

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Sice jsem zeleninu na krajích trochu připálil, ale to je tou naší plynovou troubou :D. Jinak recept super, doma to celkem chutnalo. Nedávno jsem vyzkoušel obdobný recept, také zapečená zelenina, ale v medu a taky stojí za hřích.

Přidat komentář