
Pečená kořenová zelenina
Dresink podávejte zvlášť v omáčníku, aby zelenina zůstala krásně křupavá.
Vydání: 2013/5
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do 30 minut
Pečení: 50 minut
Pečení: 50 minut
P
Ingredience
- 1 kg mrkve
- 1 kg červené řepy
- 500 g bulvového celeru
- 500 g červené cibule
- olivový olej na pokapání
- sůl
- 300 g crème fraîche
- šťáva ze 2 citronů
- hrst čerstvé majoránky nebo petrželky
- malý kousek čerstvého křenu, nastrouhaný
Příprava jídla
1 Mrkev očistěte a nakrájejte na klínky. Celer a červenou řepu oloupejte a rovněž nakrájejte na klínky. Červenou cibuli oloupejte a nakrájejte na čtvrtky nebo osminky (podle velikosti). Všechnu zeleninu dejte do pekáčku, zakápněte olivovým olejem a osolte. Dejte péct do trouby vyhřáté na 180°C na zhruba 50 minut.
2 Crème fraîche smíchejte s ostatními ingrediencemi na dresink. Pečenou zeleninu přesuňte do mísy a podávejte s dresinkem.
2 Crème fraîche smíchejte s ostatními ingrediencemi na dresink. Pečenou zeleninu přesuňte do mísy a podávejte s dresinkem.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Mirek Šeda
28. Březen 2017 12:50