
Hruškovo-mangový krambl se zázvorem
Crumble (čti: krambl) milují hlavně v anglosaských zemích. Nepotřebujete žádné těsto – stačí jenom křupavá drobenka a spousta ovoce.
Vydání: 2006/1
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 450 g zralých hrušek, oloupaných, bez jádřince, nakrájených na silné plátky
- 1 lžíci přírodního cukru
- 2 manga, oloupaná a nahrubo nakrájená
- nasekaný kousek kandovaného zázvoru
- 180 g hladké mouky
- 90 g másla
- 90 g přírodního cukru
- 90 g vlašských ořechů, hrubě nasekaných
- K podávání:
- vanilkovou zmrzlinu, případně šlehačku
Na drobenku:
Příprava jídla
1. Troubu předehřejte na 180, horkovzdušnou na 160 stupňů. (Pokud krambl chcete hned zamrazit, troubu nepředehřívejte.) Plátky hrušek dejte do kastrůlku s cukrem a čtyřmi lžícemi vody, uveďte do varu a pět minut vařte, aby hrušky zkřehly. Stáhněte z ohně a přimíchejte mango a zázvor.
2. Vlijte do mělčí zapékací formy o objemu necelé dva litry a nechte vychladnout.
3. Rozdrobte máslo do mouky, přidejte cukr a ořechy. Směsí posypte ovoce ve formě a krambl buď zmrazte, nebo vložte do trouby a pečte asi půl hodiny, až je drobenka zlatá a křupavá.
4. Upečený dezert nemrazte, ale rovnou podávejte, například s vanilkovou zmrzlinou. Hodí se k němu i smetana ušlehaná do polotuha.
Jak zmrazit
Celou formu s připraveným dezertem vložte do velkého sáčku nebo pevně obalte přilnavou fólií. Až na měsíc zamrazte. Před podáváním upečte.
2. Vlijte do mělčí zapékací formy o objemu necelé dva litry a nechte vychladnout.
3. Rozdrobte máslo do mouky, přidejte cukr a ořechy. Směsí posypte ovoce ve formě a krambl buď zmrazte, nebo vložte do trouby a pečte asi půl hodiny, až je drobenka zlatá a křupavá.
4. Upečený dezert nemrazte, ale rovnou podávejte, například s vanilkovou zmrzlinou. Hodí se k němu i smetana ušlehaná do polotuha.
Jak zmrazit
Celou formu s připraveným dezertem vložte do velkého sáčku nebo pevně obalte přilnavou fólií. Až na měsíc zamrazte. Před podáváním upečte.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
4. Září 2007 16:09
Hanka (neověřeno)
9. Květen 2008 18:55