
Sladkokyselé kuře & paprika ve woku
Měkoučké maso a křupavá zelenina v jedné pánvi.
Ingredience
- arašídový nebo jiný olej na opékání
- 340 g kuřecích stehenních řízků, nakrájených přes vlákno na tenké nudličky
- marináda ze základního postupu
- 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
- 1–2 lžíce nastrouhaného zázvoru
- 2 jarní cibulky, nakrájené nadrobno + 3 šikmo nakrájené na ozdobení
- sůl a krupicový cukr
- 1 mrkev, tence úhledně nakrájená
- 1 červená a 1 žlutá paprika, na nudličky
- 1 cibule, nakrájená na půlplátky
- sladkokyselá omáčka ze základního postupu
- 1 lžíce sezamových semínek
- rýže (nebo nudle) k podávání
Příprava jídla
1 Nakrájené kuřecí maso marinujte podle základního postupu 1 hodinu a pak sceďte. Rozložte si maso, omáčku, zeleninu a všechny ostatní přísady poblíž sporáku, abyste je měli po ruce.
2 Ve woku na středním plameni rozpalte asi 6 mm oleje. Přidejte maso a pomalu ho míchejte a opékejte cca 30 sekund, až zesvětlá. Vyjměte ho a dejte stranou. Vylijte olej a papírovou utěrkou vytřete pánev.
3 Rozpalte wok na vysokém plameni, trvá to 1–2 minuty. Pak přidejte 2 lžíce oleje, česnek, zázvor, jarní cibulku a po špetce soli a cukru a za stálého míchání opékejte 30 sekund. Postupně přisypte zeleninu, nejdříve tu nejtvrdší, po chvíli křehčí. Celou dobu míchejte, až bude zelenina opečená, ale stále ještě na skus křupavá.
4 Přidejte maso a sladkokyselou omáčku a míchejte asi 3 minuty, až bude vše uvařené a omáčka zhoustne. Pokud je omáčka hustá příliš, zřeďte ji drůbežím vývarem.
5 Ozdobte jarní cibulkou a sezamovými semínky, předem nasucho opraženými, a podávejte s rýží.
Přidat komentář