Kuchařky Apetit DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Peperonata

Trik s vařením s olejem, aniž by se cokoli z přísad napřed opékalo, nás zaujal.
Vydání: 2013/5
Autor:
Hodnocení:
4 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4-6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
Vaření: 20 minut
P
Zavařenina Italská

Ingredience

    • 3 velké červené papriky, očištěné a nakrájené na nudličky
    • 3 velké žluté papriky, očištěné a nakrájené na nudličky
    • 2 bílé cibule, nakrájené na plátky
    • 2 stroužky česneku, nakrájené nadrobno
    • 500 g oválných masitých rajčat, nakrájených na kostky
    • 4 lžíce krájených rajčat z konzervy (nebo podle potřeby)
    • 6 lžic panenského olivového oleje
    • sůl a čerstvě mletý pepř

Příprava jídla

Papriky, cibuli, česnek a rajčata dejte do hrnce s olivovým olejem. Pokud nejsou rajčata zcela zralá, přidejte podle potřeby rajčata z konzervy. Přiklopte a přiveďte k varu. Ztlumte a vařte 10 minut. Osolte, opepřete a vařte dalších 10 minut. Jezte teplé nebo o pokojové teplotě jako předkrm či přílohu k masu anebo rybě.

Recept je převzatý z kuchařky Dva italští gurmáni, Antonio Carluccio, Gennero Contaldo, Ikar, 2013.

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vepřová žebírka s cizrnou

Spaghetti alla crudaiola

REKLAMA

Přidat komentář