Trik s vařením s olejem, aniž by se cokoli z přísad napřed opékalo, nás zaujal.
Suroviny
paprika červená
3
ks
velké, očištěné, na nudličky
paprika žlutá
3
ks
velké, očištěné, na nudličky
cibule bílá
2
ks
na plátky
česnek
2
stroužek
nadrobno
rajče
500
g
oválná masitá, na kostky
z konzervy
olivový olej
6
PL
sůl
pepř
čerstvě mletý
Postup
1
Papriky, cibuli, česnek a rajčata dejte do hrnce s olivovým olejem. Pokud nejsou rajčata zcela zralá, přidejte podle potřeby rajčata z konzervy. Přiklopte a přiveďte k varu. Ztlumte a vařte 10 minut.
2
Osolte, opepřete a vařte dalších 10 minut. Jezte teplé nebo o pokojové teplotě jako předkrm či přílohu k masu anebo rybě.
Recept je převzatý z kuchařky Dva italští gurmáni, Antonio Carluccio, Gennero Contaldo, Ikar, 2013.