Lilková směs na dva způsoby ( na toasty nebo karbanátky)

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Lilková směs na dva způsoby ( na toasty nebo karbanátky)

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

lilek 1 ks
větší
hlíva 200 g
sušená rajčata
naložená, dle chuti
sušená šunka
pár plátků
česnek 3
sýr hrst
nakrájený, dle chuti (např. feta, gorgonzola)
bazalka
čerstvá
sůl
olivový olej
vejce
na karbenátky
strouhanka
na karbenátky
Nejprve nakrájíme lilek na drobné kostičky, vložíme do cedníku, osolíme a necháme vypotit, občas protřeseme. Poté osušíme papírovou utěrkou. Hlívu, šunku a sušená rajčata taktéž nakrájíme na kostičky a opečeme na olivovém oleji, osolíme. Vyjmeme, dáme do misky a na oleji opečeme dohněda kostičky lilku, ke konci přidáme posekaný česnek. Vše přendáme do misky, nasekáme bazalku, přimícháme spolu s kostičkami sýru, dosolíme podle potřeby. A máme hotovou směs. 1. Naneseme směs na toasty nebo topinky a zapečeme pod grilem, dokud se sýr neroztaví. 2. A nebo přidáme ke směsi vejce, zahustíme strouhankou a vytvarujeme karbanátky. Posypeme lehce strouhankou a opečeme pozvolna na oleji, případně vložíme na pečící papír, zastříkneme olejem a pečeme v troubě.
Autor: Lenka Němá

Obchod Apetit