Suroviny
lilek
1
ks
větší
hlíva
200
g
sušená rajčata
naložená, dle chuti
sušená šunka
pár plátků
česnek
3
sýr
hrst
nakrájený, dle chuti (např. feta, gorgonzola)
bazalka
čerstvá
sůl
olivový olej
vejce
na karbenátky
strouhanka
na karbenátky
Nejprve nakrájíme lilek na drobné kostičky, vložíme do cedníku, osolíme a necháme vypotit, občas protřeseme. Poté osušíme papírovou utěrkou.
Hlívu, šunku a sušená rajčata taktéž nakrájíme na kostičky a opečeme na olivovém oleji, osolíme. Vyjmeme, dáme do misky a na oleji opečeme dohněda kostičky lilku, ke konci přidáme posekaný česnek. Vše přendáme do misky, nasekáme bazalku, přimícháme spolu s kostičkami sýru, dosolíme podle potřeby. A máme hotovou směs.
1.
Naneseme směs na toasty nebo topinky a zapečeme pod grilem, dokud se sýr neroztaví.
2.
A nebo přidáme ke směsi vejce, zahustíme strouhankou a vytvarujeme karbanátky. Posypeme lehce strouhankou a opečeme pozvolna na oleji, případně vložíme na pečící papír, zastříkneme olejem a pečeme v troubě.