Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Lilková směs na dva způsoby ( na toasty nebo karbanátky)

Popis receptu: 
Bezmasá jídla
Autor: Lenka Němá
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 2
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Na směs: 1 větší lilek 200g hlívy ústřičné pár sušených naložených rajčat pár plátků schwarzwaldské šunky 3-4 stroužky česneku hrst na kostičky nakrájeného sýru podle chuti ( feta, balkánský, gorgonzola, niva ...) čerstvá bazalka sůl olivový olej Na karbanátky: vejce strouhanka

Příprava jídla

Nejprve nakrájíme lilek na drobné kostičky, vložíme do cedníku, osolíme a necháme vypotit, občas protřeseme. Poté osušíme papírovou utěrkou. Hlívu, šunku a sušená rajčata taktéž nakrájíme na kostičky a opečeme na olivovém oleji, osolíme. Vyjmeme, dáme do misky a na oleji opečeme dohněda kostičky lilku, ke konci přidáme posekaný česnek. Vše přendáme do misky, nasekáme bazalku, přimícháme spolu s kostičkami sýru, dosolíme podle potřeby. A máme hotovou směs. 1. Naneseme směs na toasty nebo topinky a zapečeme pod grilem, dokud se sýr neroztaví. 2. A nebo přidáme ke směsi vejce, zahustíme strouhankou a vytvarujeme karbanátky. Posypeme lehce strouhankou a opečeme pozvolna na oleji, případně vložíme na pečící papír, zastříkneme olejem a pečeme v troubě.
REKLAMA

Přidat komentář