Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Domácí sýr na pečivo

Popis receptu: 
domaci syr
Autor: Andrea Svobodova
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    Na 1,7 l potřebujete: 1500 ml bílého jogurtu (nejlépe v bio kvalitě, ještě lepší je ten doma vyrobený, s minimálně 2,4 % tuku), 200 ml zakysané smetany (z 15 % tuku), rovnou lžičku soli

Příprava jídla

Postup: V misce dobře promíchejte jogurt se zakysankou a solí. Připravte si hlubokou misku, na kterou dejte cedník. Ten ještě vystelte jednou vrstvou plátna. Směs s jogurtem přesuňte do cedníku a v lednici ji přes noc nechte vykapat. Po 24 hodinách už můžete mazat na chleba, případně ladit sekanou pažitkou, mletou paprikou a podobně.
REKLAMA

Přidat komentář