Köttbullar se smetanovou omáčkou

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Köttbullar se smetanovou omáčkou

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

Masové kuličky
vepřové maso 400 g
mleté
telecí maso 200 g
mleté
strouhanka 4 PL
housky 1 ks
vejce 1 ks
cibule 1 ks
malé
pepř
sůl
Na omáčku
vývar 400 ml
smetana 200 ml
jíška 1 PL
brusinková marmeláda 300 g
brusinkový džus 100 ml
nebo pomerančové
citronová štáva
1. Mleté vepřové maso smícháme s mletým telecím masem, přidáme vymačkanou ve vlažné vodě namočenou housku, oloupanou na drobno nakrájenou cibuli, rozklepnuté vejce, strouhanku, dostatečně okořeníme solí i pepřem a vše dobře promícháme 2. Pak z masové hmoty vytvarujeme malé kuličky, které rozložíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 200 °C (horkovzdušné 180 °C) asi 15 minut 3. Na smetanovou omáčku mezitím vlijeme do hrnce masový vývar, který necháme do poloviny vyvařit, přilijeme smetanu, vmícháme jíšku a necháme přejít varem 4. Na brusinkový dip smícháme brusinkovou marmeládu s brusinkovou šťávou a ochutíme trochou citronové šťávy 5. Köttbullar podáváme se smetanovou omáčkou a brusinkovým dipem a jako příloha se hodí vařené brambory, bramborová kaše nebo hranolky pečené v troubě. Doporučení: Omáčku můžeme obohatit o plátky žampionů nebo jiných tvrdých hub, které zprudka orestujeme na troše másla, osolíme a nakonec zamícháme do omáčky.

Obchod Apetit