
Salát z paprik z grilu
Jakmile teplota stoupne, přesouváme polní jídelnu na zahradu ke grilu. S přáteli většinou připravujeme různé druhy mas, ale překvapivě i u těch největších masožroutů má úspěch tahle vegetariánská lahůdka.
Vydání: 2013/6
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: Pro 6 osob
Ingredience
- 3 žluté, 3 červené, 3 oranžové papriky
- hrst piniových oříšků
- 75 ml panenského olivového oleje
- šťáva z 1 citronu
- 2 hrsti nasekané hladkolisté petrželky
- sůl a čerstvě mletý pepř
Příprava jídla
1 Papriky opečte na grilu úplně do černa ze všech stran. Pak je vložte do igelitového sáčku asi na 10 minut, aby se zapařily. Potom z nich odstraňte jaderník, sloupněte slupku a dužinu nakrájejte na proužky a vložte je do misky.
2 Přidejte hrst piniových oříšků a nasekanou petrželku. Citronovou šťávu prošlehejte s olejem, solí a pepřem a zálivkou pokapejte salát v misce.
3 Podávejte jako lehkou večeři nebo jako přílohu ke grilovanému masu či rybám.
Přidat komentář