Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mrkvovokoriandrová polévka

Hustou mrkvovou polévku si všichni zamilují. Když ji doplníte pečivem, vystačí klidně jako lehká večeře.

Vydání: 2013/6
Autor:
Hodnocení:
16 (hlasů)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 10 minut
PT20M
Vaření 0:20
Polévka Asijská

Ingredience

    • 1 lžíce slunečnicového oleje
    • 1 cibule, nasekaná
    • 1 lžička mletého koriandru
    • 1 brambora, oloupaná a nakrájená na kostičky
    • 450 g mrkve, očištěné a nakrájené
    • 1,5 l zeleninového nebo kuřecího vývaru
    • 1 lžička strouhané kůry z biopomeranče
    • sůl a pomerančová šťáva na dochucení
    • hrst čerstvého koriandru + na ozdobu

Příprava jídla

1 Rozehřejte ve velkém hrnci olej a opečte na něm doměkka cibuli; trvá to asi 5 minut. Pak přimíchejte mletý koriandr a brambory a ještě minutu míchejte. Přidejte mrkev a pomerančovou kůru. Přilijte vývar, přiveďte k varu a stáhněte plamen. Přikryjte poklicí a vařte 20 minut, dokud mrkev nezměkne.

2 Stáhněte z ohně, přidejte koriandr a promixujte dohladka. Dosolte a ochuťte pomerančovou šťávou. Podávejte ozdobené koriandrem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Křupaví pstruzi s hnědým máslem

Kyjevský řízek s petrželkovou strouhankou

Tabbouleh z quinoy s petrželkou a lilkovým dipem

Zelené kuřecí kari

Mexický rybí salát

Krevetový ramen

Vegetariánský ramen

REKLAMA

Přidat komentář