
Mexický rybí salát
Použít můžete jakoukoli čerstvou rybu se soudržným masem. Hodí se nejen mořský ďas, ale i treska nebo třeba losos. Dbejte na to, aby byla ryba co nejčerstvější, protože se ‚uvaří‘ jen v limetové šťávě a jí se tak vlastně zasyrova.
Vydání: 2013/6
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: Pro 4 osoby
Ingredience
- 250 g mořského ďasa
- 1/2 lžičky sušeného oregana
- 1 lžička soli
- 80 ml limetové šťávy
- 3 jarní cibulky, nasekané najemno
- 1 lžíce najemno nasekané červené chilli papričky (podle chuti zbavené semínek, se semínky více pálí)
- 4 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
- kukuřičné chipsy (nachos) k podávání
Příprava jídla
1 Rybu nakrájejte na co nejmenší kousky, vložte do mísy, posypte oreganem, osolte a zalijte limetovou šťávou. Nechte 8 minut marinovat.
2 Směs přesuňte do cedníku a nechte vykapat tekutiny. Potom rybu zlehka smíchejte s jarní cibulkou, chilli papričkou a koriandrem. Navršte na nachos nebo jen přendejte do misky a podávejte s nachos, aby si každý z hostů mohl nabrat sám.
NĚCO NAVÍC
Místo nachos můžete rybu podávat na krajíčcích opečené bagety.
Přidat komentář