Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Mexický rybí salát

Použít můžete jakoukoli čerstvou rybu se soudržným masem. Hodí se nejen mořský ďas, ale i treska nebo třeba losos. Dbejte na to, aby byla ryba co nejčerstvější, protože se ‚uvaří‘ jen v limetové šťávě a jí se tak vlastně zasyrova.

Vydání: 2013/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 30 minut
+ marinování
PT20M
Salát Mexická

Ingredience

    • 250 g mořského ďasa
    • 1/2 lžičky sušeného oregana
    • 1 lžička soli
    • 80 ml limetové šťávy
    • 3 jarní cibulky, nasekané najemno
    • 1 lžíce najemno nasekané červené chilli papričky (podle chuti zbavené semínek, se semínky více pálí)
    • 4 lžíce nasekaného čerstvého koriandru
    •  kukuřičné chipsy (nachos) k podávání

Příprava jídla

1 Rybu nakrájejte na co nejmenší kousky, vložte do mísy, posypte oreganem, osolte a zalijte limetovou šťávou. Nechte 8 minut marinovat.

2 Směs přesuňte do cedníku a nechte vykapat tekutiny. Potom rybu zlehka smíchejte s jarní cibulkou, chilli papričkou a koriandrem. Navršte na nachos nebo jen přendejte do misky a podávejte s nachos, aby si každý z hostů mohl nabrat sám.

NĚCO NAVÍC
Místo nachos můžete rybu podávat na krajíčcích opečené bagety.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Křupaví pstruzi s hnědým máslem

Kyjevský řízek s petrželkovou strouhankou

Tabbouleh z quinoy s petrželkou a lilkovým dipem

Zelené kuřecí kari

Mrkvovokoriandrová polévka

REKLAMA

Přidat komentář