Celozrnný koláč s jablky

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Celozrnný koláč s jablky

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do 30 minut

Suroviny

mouka celozrnná 200 g
jemně mletá
třtinový cukr 100 g
olej 70 ml
vejce 1 ks
mléko 70 ml
ovesné nebo rýžové
jablka 2 ks
nastrouhaná
kypřicí prášek do pečiva 1 ks
bez fosfátů
skořice
vanilkový cukr
rozinky 45 g
Po rozdělení na 10 porcí má jedna porce cca 936kJ Mouku smíchejte s cukrem, olejem, mlékem a žloutkem. Přidejte nahrubo nastrouhaná jablka, prášek do pečiva, vanilkový cukr, skořici a nakonec opatrně vmíchejte sníh z bílku. Koláč pečte asi 30 – 40 minut na cca 175 stupňů. Koláč je vynikající pokud se přidají nahrubo nasekané vlašské ořechy, ale kalorická hodnota bude o to vyšší. Koláč můžete zařadit do jídelníčku k snídani, přidejte trochu bílého jogurtu nebo tvarohu a také kousek čerstvého ovoce.

Obchod Apetit