
Sendvič s rostbífem a křenovým zelným salátem
Zelný salát se dobře hodí k výraznému masu, jako je právě hovězí rostbíf. Nechcete-li se zdržovat jeho přípravou, zprudka opečte vysoký plátek osolené a opepřené roštěnky, zabalte ho do alobalu a nechte vychladnout. Pak nakrájejte na tenké proužky.
Počet porcí: Pro 4 osoby
Ingredience
- 8–12 krajíců tmavého chleba
- 200 g krájeného rostbífu (nebo hovězí šunky)
- rukola
- 1/2 malé hlávky zelí
- 1 mrkev
- 1 malá cibule
- 2 řapíky celeru
- 4 lžíce majonézy
- šťáva z 1/2 citronu
- 4 lžíce nakládaného křenu
- sůl a pepř
NA ZELNÝ SALÁT
Příprava jídla
1 Najemno nakrouhejte 1/2 malé hlávky zelí a nahrubo nastrouhejte 1 mrkev. Přidejte 1 malou cibuli a 2 řapíky celeru, nakrájené nadrobno. Smíchejte s 4 lžícemi majonézy, šťávou z 1/2 citronu, 4 lžícemi nakládaného křenu a podle chuti osolte a opepřete.
2 Rozdělte zelný salát mezi 8–12 krajíců tmavého chleba spolu s 200 g krájeného rostbífu (nebo hovězí šunky) a rukolou.
Přidat komentář