
Růžový melounový nápoj
Pokud by pro vás byla růžová voda příliš exotická, přidejte do nápoje meduňku nebo rozmarýn.
Vydání: 2013/6
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Ingredience
- 1/2 vodního melounu
- 2 lžíce růžové vody (viz Něco navíc)
- růže (nestříkané, chcete-li je přidat přímo do nápoje)
Příprava jídla
Meloun zbavte slupky a semen, nakrájejte na kostky a rozmixujte (jde to i tyčákem). Přeceďte, aby zbyla čistá šťáva, vmíchejte růžovou vodu. Nechte hodinu chladit, aby se rozvinula vůně. Podávejte vychlazené, ozdobené růžemi nebo aspoň okvětními plátky.
NĚCO NAVÍC
Růžová voda se používá do orientálních sladkostí a nápojů, k ovonění rýže a dezertů. Obvykle jí stačí jen malé množství. K dostání v prodejnách s orientálním zbožím či v lékárnách.
Přidat komentář