Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:
Hodnocení receptu
Průměr: 1 (3)
Do hodiny

Suroviny

houby
hříbky, lišky
sušené houby
brambory
máslo
mouka pšeničná hladká
bobkový list
nové koření
zakysaná smetana
nebo smetana na vaření
kopr
sůl
pepř
citronová štáva
Do sklenice si namočíme sušení houby (větší hrst). Brambory nakrájíme na kostky, jednu půlku brambory nastrouháme na jemno (na zahuštění). Čerstvé houby i namočené sušené houby nakrájíme na jemno. Lák z namočených hub nevyléváme. Do hrnce dáme kousek másla a na něm chvilku restujeme pokrájené čerstvé houby. Po chvilce přidáme sušené houby, zaprášíme hladkou moukou. Chvilku na mírném ohni restujeme, poté přilijeme vodu ze sušených hub. Necháme prohřát, přidáme strouhanou bramboru, bobkový list, nové koření (pár kuliček), brambory na kostky a dolijeme potřebné množství vody z varné konvice (podle toho, kolik chceme mít polévky a jak hustou). Přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud brambory nebudou skoro uvařené. Vyndáme bobkový list a nové koření. Přidáme hustou kysanou smetanu (nebo smetanu na vaření)a nasekaný kopr. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
Autor: Michaela .

Obchod Apetit