Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Jihočeská kulajda

Popis receptu: 
Tradiční kulajda
Autor: Michaela .
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    čerstvé houby (hříbky, lišky), sušené houby, brambory, máslo, hladká mouka, bobkový list, nové koření, kysaná smetana (nebo smetana na vaření), kopr, sůl, pepř, šťáva z citronu

Příprava jídla

Do sklenice si namočíme sušení houby (větší hrst). Brambory nakrájíme na kostky, jednu půlku brambory nastrouháme na jemno (na zahuštění). Čerstvé houby i namočené sušené houby nakrájíme na jemno. Lák z namočených hub nevyléváme. Do hrnce dáme kousek másla a na něm chvilku restujeme pokrájené čerstvé houby. Po chvilce přidáme sušené houby, zaprášíme hladkou moukou. Chvilku na mírném ohni restujeme, poté přilijeme vodu ze sušených hub. Necháme prohřát, přidáme strouhanou bramboru, bobkový list, nové koření (pár kuliček), brambory na kostky a dolijeme potřebné množství vody z varné konvice (podle toho, kolik chceme mít polévky a jak hustou). Přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud brambory nebudou skoro uvařené. Vyndáme bobkový list a nové koření. Přidáme hustou kysanou smetanu (nebo smetanu na vaření)a nasekaný kopr. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.
REKLAMA

Přidat komentář