0

Přihlášení do mého Apetitu


Přihlášení


Nová registrace Zapomenuté heslo
Hodnocení receptu
1.3 / 5. Počet hodnocení: 6
Do hodiny Snadné

Suroviny

houby
hříbky, lišky
sušené houby
brambory
máslo
mouka pšeničná hladká
bobkový list
nové koření
zakysaná smetana
nebo smetana na vaření
kopr
sůl
pepř
citronová štáva

Postup

1

Do sklenice si namočíme sušení houby (větší hrst).

2

Brambory nakrájíme na kostky, jednu půlku brambory nastrouháme na jemno (na zahuštění).

3

Čerstvé houby i namočené sušené houby nakrájíme na jemno. Lák z namočených hub nevyléváme.

4

Do hrnce dáme kousek másla a na něm chvilku restujeme pokrájené čerstvé houby. Po chvilce přidáme sušené houby, zaprášíme hladkou moukou. Chvilku na mírném ohni restujeme, poté přilijeme vodu ze sušených hub.

5

Necháme prohřát, přidáme strouhanou bramboru, bobkový list, nové koření (pár kuliček), brambory na kostky a dolijeme potřebné množství vody z varné konvice (podle toho, kolik chceme mít polévky a jak hustou).

6

Přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud brambory nebudou skoro uvařené.

7

Vyndáme bobkový list a nové koření. Přidáme hustou kysanou smetanu (nebo smetanu na vaření)a nasekaný kopr. Dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.

Autor: machetka

Obchod Apetit