Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo
Uživatelský
recept

Bramboračka

Popis receptu: 
Tradiční bramboračka
Autor: Michaela .
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny

Ingredience

    sušené houby, čerstvé houby, (kroupy). mrkev, celer, pertžel, brambory, máslo, hladká mouka, drcený kmín, celý kmín, sůl, česnek, majoránka

Příprava jídla

Sušené houby zalijeme horkou vodou, můžeme k nim přidat i kroupy (nejlépe alespoň hodinu dopředu, aby voda stihla schladnout). Mrkev, celer, petržel nakrájíme na malé kousky. Brambory nakrájíme na větší kostky, jednu malou bramboru nastrouháme na jemno na zahuštění. Do hrnce dáme trochu másla a orestujeme na něm kořenovou zeleninu. Poté ji vyndáme z hrnce a dáme stranou. V hrnci rozpustíme další kousek másla, orestujeme cibuli a zaprášíme hladkou moukou. Přidáme trochu vody ze sušených hub, přisypeme drcený kmín a vlijeme zbylou vodu ze sušených hub včetně hub samotných. Hned poté přidáme nastrouhaný brambor a přivedeme k varu. Na pánvi si na másle osmažíme čerstvé houby, přidáme celý kmín a sůl. Poté je přidáme do polévky společně se syrovými bramborami (pokrájené na kostky). Přidáme prolisovaný česnek, majoránku a kořenovou orestovanou zeleninu. Dochutíme a podáváme.
REKLAMA

Přidat komentář