Litujeme, k návštěvě tohoto webu musíte povolit JavaScript.

Poctivá bramboračka

Poctivá bramboračka

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny Snadné

Suroviny

sušené houby
houby
kroupy
mrkev
celer
petržel
brambory
máslo
mouka pšeničná hladká
kmín
sůl
česnek
majoránka (drhnutá)

Postup

1

Sušené houby zalijeme horkou vodou, můžeme k nim přidat i kroupy (nejlépe alespoň hodinu dopředu, aby voda stihla schladnout).

2

Mrkev, celer, petržel nakrájíme na malé kousky. Brambory nakrájíme na větší kostky, jednu malou bramboru nastrouháme na jemno na zahuštění.

3

Do hrnce dáme trochu másla a orestujeme na něm kořenovou zeleninu. Poté ji vyndáme z hrnce a dáme stranou.

4

V hrnci rozpustíme další kousek másla, orestujeme cibuli a zaprášíme hladkou moukou.

5

Přidáme trochu vody ze sušených hub, přisypeme drcený kmín a vlijeme zbylou vodu ze sušených hub včetně hub samotných.

6

Hned poté přidáme nastrouhaný brambor a přivedeme k varu.

7

Na pánvi si na másle osmažíme čerstvé houby, přidáme celý kmín a sůl.

8

Poté je přidáme do polévky společně se syrovými bramborami (pokrájené na kostky). Přidáme prolisovaný česnek, majoránku a kořenovou orestovanou zeleninu. Dochutíme a podáváme.

Autor: machetka

Obchod Apetit