Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s kotletou a jablky

Jednoduchá kombinace vepřového masa, jablka a salátu vám jistě zachutná stejně jako nám!

Vydání: 2013/7
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
PT5M
Opékání 0:05

Ingredience

    • 4 vepřové kotlety (celkem asi 450 g)
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 3 lžíce panenského olivového oleje
    • 1 lžíce hrubozrnné hořčice
    • šťáva z 1/2 citronu
    • 1 lžička medu
    • 3 lžíce smetany
    • 1 římský salát (či 2 saláty little gem)
    • 2 jablka
    • hoblinky parmazánu

Příprava jídla

1 Na lžíci oleje opečte osolené a opepřené kotlety z obou stran dozlatova; cca 5 minut z každé strany. Pak je zabalte do alobalu a dejte stranou.

2 V misce prošlehejte zbylý olej, hořčici, citronovou šťávu, med a smetanu.

3 Salát nakrájejte nebo rozdělte na lístky a rozložte na talíře. Jablko zbavte jádřince a nakrájejte na plátky. Přidejte k salátu. Maso nakrájejte na proužky, rozložte je na salát, přelijte vše zálivkou a posypte hoblinami parmazánu.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Kotlety s hořčičnou omáčkou

Zapečené noky s vepřovým masem v hořčičné omáčce

REKLAMA

Přidat komentář