Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Hovězí žebro BBQ s celerovým salátem

Američané hovězí žebra milují a připravují na grilu v létě i v zimě. Je načase objevit jejich báječnou chuť.

Vydání: 2013/7
Autor:
Hodnocení:
30 (hlasů)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 4 osoby
Doba přípravy: Do 20 minut
+ marinování
PT7H
Pečení 7:00
Maso Americká

Ingredience

    • 2 kg hovězích žeber v celku
    • sůl a čerstvě mletý pepř
    • 1 lžíce sádla
    • 1 lžíce hladké mouky
    • bageta k podávání

    NA SALÁT

    • 1/2 bulvy celeru, oloupané
    • šťáva z 1/2 citronu
    • 1 jablko Granny Smith, zbavené jádřince
    • 5 lžic majonézy
    • 1 lžíce dijonské hořčice
    • hrst nasekané hladkolisté petrželky

    NA MARINÁDU

    • 6 stroužků česneku, drcených
    • 2 lžíce dijonské hořčice
    • 4 lžíce dobrého kečupu
    • 4 lžíce medu
    • 2 chilli papričky, nasekané
    • 4 snítky tymiánu, odrhnuté lístky
    • 200 ml červeného vína
    • 4 lžíce sójové omáčky
    • 1 lžíce worcesterské omáčky

Příprava jídla

1 V míse prošlehejte přísady na marinádu. Žebra v celku osolte a opepřete a naložte je do marinády. Nechte v chladu marinovat přes noc, ale nejlépe 2 dny.

2 Celer a jablko nakrájejte na tenké nudličky a promíchejte s citronem, aby nezhnědly. Smíchejte s majonézou, hořčicí a petrželkou a osolte podle chuti. Dejte do chladničky.

3 Troubu předehřejte na 180 °C. Žebra i s marinádou vložte do pekáče a pečte hodinu. Pak troubu ztlumte na 85 °C a pomalu pečte 6 hodin.

4 Vyjměte žebra z omáčky. V rendlíku na sádle opékejte mouku, až zpění a zbělá. Jíškou zahustěte omáčku ze žeber a provařte na sporáku asi 10 minut. Podle potřeby rozřeďte vodou. Žebra naporcujte mezi kostmi a přelijte připravenou omáčkou. Podávejte s opečenou bagetou a salátem.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Vařené hovězí žebro s feferonovou hořčicí a jablečným křenem

Celer

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Dobrý den, žebra pečeme po celou dobu zakrytá nebo nezakrytá ? Děkuji
Obrazek uzivatele
Dlouho jsme v redakci rokovali a usnesli jsme se, že bychom žebra pekli zakrytá a na poslední půlhodinku je odkryli.

Přidat komentář