Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Salát s krevetami a mučenkovou zálivkou

Předkrm na jedničku s hvězdičkou!

Vydání: 2013/7
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 6 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
+ marinování krevet
PT4M
Pečení 0:04
Chuťovka Středomořská

Ingredience

    • 1 avokádo
    • 1 balení polníčku
    • 300 g míchaného salátu (radicchio, lollo biondo, ledový...)

    NA ZÁLIVKU

    • 2 lžíce citronové šťávy
    • 60 ml olivového oleje
    • dužina ze 2 mučenek (koupíte v Tescu)
    • 1 lžička wasabi (nemusí být)
    • 1 lžíce medu
    • 1 lžíce smetany ke šlehání

    NA KREVETY

    • 2 lžíce panenského olivového oleje
    • 2 stroužky česneku, nakrájené najemno
    • hrst mátových lístků, nasekaných
    • 450 g syrových krevet (očištěných, ocásky ponechte)
    • sůl
    • 50 g strouhanky

Příprava jídla

1 Připravte si krevety. Olivový olej, česnek a mátu smíchejte v misce, přidejte krevety, osolte a vše promíchejte. Nechte v chladu hodinu marinovat.

2 Mezitím si připravte salát. Na zálivku vyškrabte do mističky dužinu z mučenky a prošlehejte ji s ostatními ingrediencemi. Avokádo rozkrojte napůl, vyjměte pecku, oloupejte, nakrájejte na silnější plátky a poté na kostičky. Salátové lístky operte, osušte, natrhejte a smíchejte s avokádem. Přelijte připravenou zálivkou.

3 Předehřejte si v troubě gril. Krevety postupně napíchejte na špejle, na každou špejli dejte tři krevety. Strouhanku si vsypte na mělký talíř a obalte v ní krevety. Oklepte z nich přebytečnou strouhanku a vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem. Podle velikosti krevet je pečte zhruba 2 minuty z každé strany.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Rebarborový fizz

Koláč s makovou šlehačkou a jahodami

REKLAMA

Přidat komentář