Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rebarborový fizz

Základem téhle mírně alkoholické limonády je rebarborový sirup, udělejte si ho proto dostatek do zásoby. Gin a prosecco můžete zaběhnout dokoupit kdykoli...

Vydání: 2013/7
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do 10 minut
+ chlazeníVaření 5 minut
PT5M
Vaření 0:05
Nápoj

Ingredience

    NA REBARBOROVÝ SIRUP

    • 450 g krupicového cukru
    • 2 vanilkové lusky
    • 4–5 stonků rebarbory


    NA DOKONČENÍ

    • 470 ml ginu
    • 540 ml rebarborového sirupu
    • 250 ml čerstvé citronové šťávy
    • 700 ml prosecca (nebo jiného šumivého vína)
    • led a kolečka z biocitronu k podávání

     

Příprava jídla

1 Vanilkové lusky rozřízněte a seškrábněte z nich semínka. Spolu s ostatními surovinami na sirup je dejte do hrnce, zalijte 500 ml vody a přiveďte pomalu k varu. Nechte vařit, dokud rebarbora nezměkne. Pokud chcete sirup úplně čistý, prolijte a protřete ho přes jemné sítko, jinak stačí jen vyndat vanilkové lusky. Vychlaďte.

2 Rebarborový sirup vlijte do džbánů, zalijte ginem a citronovou šťávou. Při podávání přilijte už jen prosecco, přisypte led a přidejte kolečka citronu.

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Salát s krevetami a mučenkovou zálivkou

Koláč s makovou šlehačkou a jahodami

REKLAMA

Přidat komentář