
Rebarborový fizz
Základem téhle mírně alkoholické limonády je rebarborový sirup, udělejte si ho proto dostatek do zásoby. Gin a prosecco můžete zaběhnout dokoupit kdykoli...
Vydání: 2013/7
Autor: redakce Apetitu
Náročnost: Velmi snadné
Počet porcí: Pro 8 osob
Ingredience
- 450 g krupicového cukru
- 2 vanilkové lusky
- 4–5 stonků rebarbory
- 470 ml ginu
- 540 ml rebarborového sirupu
- 250 ml čerstvé citronové šťávy
- 700 ml prosecca (nebo jiného šumivého vína)
- led a kolečka z biocitronu k podávání
NA REBARBOROVÝ SIRUP
NA DOKONČENÍ
Příprava jídla
1 Vanilkové lusky rozřízněte a seškrábněte z nich semínka. Spolu s ostatními surovinami na sirup je dejte do hrnce, zalijte 500 ml vody a přiveďte pomalu k varu. Nechte vařit, dokud rebarbora nezměkne. Pokud chcete sirup úplně čistý, prolijte a protřete ho přes jemné sítko, jinak stačí jen vyndat vanilkové lusky. Vychlaďte.
2 Rebarborový sirup vlijte do džbánů, zalijte ginem a citronovou šťávou. Při podávání přilijte už jen prosecco, přisypte led a přidejte kolečka citronu.
Přidat komentář