Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kávový nanuk

Káva s rumem v ledovém skupenství je náplast na každou bolístku. Od 18 let!

Vydání: 2013/7
Autor:
Hodnocení:
3 (hlasy)
Počet porcí: Pro 8 osob
Doba přípravy: Do 20 minut
+ mraženíVaření 20 minut
PT15M
Zmrzlina

Ingredience

    • 100 g krupicového cukru
    • 50 ml tmavého rumu
    • 1 plátek želatiny
    • 100 ml silného espressa
    • 250 ml mléka
    • 250 ml smetany ke šlehání
    • 50 g hrubého mandlového griliáše (viz Něco navíc)

Příprava jídla

1 V rendlíku smíchejte cukr a 4–5 lžic vody. Na mírném plameni míchejte, až se cukr rozpustí. Přilijte rum. Želatinu nechte nabobtnat v malém množství vody. V druhém rendlíku přiveďte k varu mléko s kávou, ztlumte a zahřívejte dalších 15 minut.

2 K mléčné kávě přidejte cukrový sirup s rumem a vymačkanou želatinu. Míchejte, až se želatina rozpustí. Přeceďte přes jemné síto a nechte vychladnout.

3 Ušlehejte smetanu na tuhou šlehačku a jemně ji promíchejte s připravenou směsí. Dejte do nádoby 5x25cm a vložte do mrazáku. Jakmile směs začne tuhnout, zapíchejte do ní pravidelně 8 nanukových dřívek. (Nanuky můžete připravit i přímo v nanukových formičkách.)

4 Až bude směs zmrzlá, nakrájejte mezi dřívky plátky nožem namočeným v horké vodě. Každý nanuk před podáváním obalte v mandlovém griliáši.

NĚCO NAVÍC
Na mandlový griliáš vsypte 50 g loupaných mandlí na pekáček vyložený pečicím papírem lehce pomazaný olejem. V kastrůlku smíchejte cukr (40 g) a 15 ml vody a na středním plameni míchejte asi 10 minut, až se cukr rozpustí. Přiveďte k varu a zahřívejte asi 3 minuty, až bude karamel světle zlatý. Přelijte s ním mandle a nechte vychladnout. Nasekejte nahrubo.

 

 

 

Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Ledová káva s javorovým sirupem

Lutyšská káva

Sicilská granita

Cappuccino s ricottou

Kávová zmrzlina s piniovým karamelem

Kávové osvěžení

Ach, káva! 34 receptů, které vás nakopnou

26 kávových dezertů, které vás nabijí energií!

Jak na domácí nanuky?

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Hmmm, to vypada hodne dobre :) Ja si ted v posledni dobe oblibila tenhle recept na domaci nanuk s Caro (takova bezkofeinova verze:) V tehle horkych dnech fakt bodne. Doporucuju a tento recept taky zkusim :)

Přidat komentář