Smažený hermelín s americkýma bramborama

Ilustrační obrázek
Ilustrační obrázek
Ejhle, tenhle recept byl tak chutný, že obrázek k němu někdo zbaštil.
Zkuste ho uvařit a budeme moc rádi, když se s námi o novou fotku podělíte.
sdílet:

Smažený hermelín s americkýma bramborama

Hodnocení receptu
Zatím nehodnoceno
Do hodiny

Suroviny

sýr s bílou plísní
mouka pšeničná hladká
strouhanka
mléko
vejce 1 ks
sůl
brambory 6 ks
větší
olej
sůl
pepř
majoránka (drhnutá)
1.Nejlepší bude začít bramborami, protože příprava je poněkud delší než u hermelínu. 2.Nejprve si rozehřejeme troubu na 160 °C a na plech dáme pečící papír. Brambory omyjeme a nakrájíme na malé kousky ( krájíme i se slupkou ).Do mísi nalijeme olej.Stačí 5 lžiček. Do oleje přidáme 2 lžičky soli, půl lžičky pepře a 1 lžičku majoránky. Poté vsypeme brambory a promícháme tak, aby všechny rmelínbrambory namočené do oleje. Pak už jen dáme do plecha vložíme do trouby.Pečeme zhruba 45 minut. 3.a ted jdeme obalovat hermelín. Vezmeme si tři nádobky.Do jedné z nich dáme vajíčko a taky přilijeme trochu mléka. To rozkvrdláme a přidáme špetku soli.Do dalších misek nasypeme strouhanku a mouku.Misky si srovnáme do nasledujicího pořadí ... mouka , vajíčko a strouhanka a začneme obalovat. Doporučuji sýr obalit až 3x aby se neroztekl. :) 4.Pak už jen osmažíme na pánvi a nebo ve fritovacím hrnci.
Autor: pchris

Obchod Apetit