Suroviny
sýr s bílou plísní
mouka pšeničná hladká
strouhanka
mléko
vejce
1
ks
sůl
brambory
6
ks
větší
olej
sůl
pepř
majoránka (drhnutá)
1.Nejlepší bude začít bramborami, protože příprava je poněkud delší než u hermelínu.
2.Nejprve si rozehřejeme troubu na 160 °C a na plech dáme pečící papír.
Brambory omyjeme a nakrájíme na malé kousky ( krájíme i se slupkou ).Do mísi nalijeme olej.Stačí 5 lžiček. Do oleje přidáme 2 lžičky soli, půl lžičky pepře a 1 lžičku majoránky. Poté vsypeme brambory a promícháme tak, aby všechny rmelínbrambory namočené do oleje.
Pak už jen dáme do plecha vložíme do trouby.Pečeme zhruba 45 minut.
3.a ted jdeme obalovat hermelín.
Vezmeme si tři nádobky.Do jedné z nich dáme vajíčko a taky přilijeme trochu mléka. To rozkvrdláme a přidáme špetku soli.Do dalších misek nasypeme strouhanku a mouku.Misky si srovnáme do nasledujicího pořadí ... mouka , vajíčko a strouhanka a začneme obalovat.
Doporučuji sýr obalit až 3x aby se neroztekl. :)
4.Pak už jen osmažíme na pánvi a nebo ve fritovacím hrnci.