Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Zprudka opečené vepřové panenky s cibulkami

Šťavnaté masíčko s vypečenou kůrčičkou...

Vydání: 2004/6
Autor:
Hodnocení:
28 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT50M
Příprava 0:50

Ingredience

    • vepřové panenky o celkové váze 750–800 g
    • olej na marinování a potírání,  nejlépe olivový
    • čerstvý nebo sušený tymián
    • sůl a pepř (na maso)
    • sklenku suššího bílého vína
    • 25 g studeného másla
    • 300 g pevnějších, nejlépe nových brambor
    • 200 g karotky, nakrájené po délce na třímilimetrové proužky
    • 200 g cukety, nakrájené šikmo na třímilimetrové plátky
    • 300 g kukuřiček (lze nahradit třeba plátky kedluben)
    • 300 g jarních cibulek i s natí,  ponechaných vcelku
    • 5 lžic oleje, nejlépe olivového
    • sůl, pepř a případně byliny na dochucení (například rozmarýn)

Příprava jídla

1.  Maso zakapejte ve větší míse olejem; buď ho rozetřete štětcem, nebo jej do masa ručně doslova vmasírujte. Posypte sušeným tymiánem nebo poklaďte větvičkami čerstvého. Po téhle proceduře nechte panenky odpočívat – aspoň dvě hodiny, nejlépe však celou noc.

2. Grilovací nebo běžnou silnostěnnou pánev rozpalte na středně vysokou teplotu, na dno kápněte trochu oleje a štětcem nebo mašlovačkou ho rozetřete. Jednotlivé panenky opékejte z každé strany asi osm minut.

3. Větší mísu vyložte velkým obdélníkem alobalu, nejlépe dvojitého. Opečené panenky vyjměte z pánve, položte na alobal, jemně je osolte a opepřete. Všechno maso do alobalu pečlivě zabalte a nechte odpočívat, než budete mít opečenou zeleninu. Maso tak zůstane uvnitř jemně narůžovělé a vláčné. Chcete-li jej propéci více, vložte panenky v alobalu na plech do trouby předehřáté na 200 stupňů, a ještě 15–20 minut nechte dojít.

4. Brambory nakrájejte a deset minut předvařte v osolené vodě. Spolu s ostatní zeleninou je postupně opečte v pánvi a uchovejte v teple. Výpek na pánvi zalijte vínem a krátce povařte.

5. Pokud maso v alobalu pustilo šťávu, přilijte ji do pánve. Omáčku zahustěte kousky studeného másla, podle potřeby dosolte a opepřete. Už nevařte, jen velmi krátce prohřejte.

6. Maso nakrájejte na silnější plátky a podávejte s opečenou zeleninou, bramborami a omáčkou.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
*** příspěvek byl odstraněn redakcí ***
Obrazek uzivatele
Zkusila jsem a vřele doporučuji, pekla jsem 2 velké panenky pro 6 osob a měla jsem dát víc zeleniny, protože všem chutnala.

Přidat komentář