Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Těstoviny s klobáskami

Šťavnaté a rychlé

Vydání: 2006/2
Autor:
Hodnocení:
7 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 25 mimut
PT5M
Příprava 0:05

Ingredience

    • 1 lžíci olivového oleje
    • 4 kvalitní vepřové klobásky, nakrájené
    • na kousky o velikosti sousta
    • 2 rozdrcené stroužky česneku
    • 200 ml polosuchého bílého vína
    • 1 lžíci rajčatového pyré
    • 400 g konzervovaných krájených rajčat
    • 500 g těstovin rigatoni nebo penne
    • hrst natrhaných bazalkových listů
    • sůl a pepř na dochucení
    • parmazán k podávání

Příprava jídla

1. Ve velké pánvi s těžkým dnem rozpalte olej a přidejte klobásky. Smažte je asi osm minut, až budou dozlatova propečené. Přihoďte česnek a smažte asi minutu. Přilijte víno a nechte ho vyvařit na polovinu. Pak přidejte rajčata i pyré a dochuťte solí a pepřem. Na mírném plameni vařte cca čtvrt hodiny, aby omáčka zhoustla.

2. Mezitím uvařte těstoviny podle návodu na obalu a slijte je. Poté do nich při­dejte omáčku, případně bazalkové lístky, a podávejte s čerstvě nastrouhaným parmazánem.

Kouzelná přísada
Italské těstoviny Ghigi se jen tak nerozvaří. Pocházejí z kvalitní semolino­vé mouky sušené při nižší tep­lotě. Běžně k dostání, cca 20 Kč/550 g
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/06, str.10
Obrazek uzivatele
Rychlé a chutné. Bohužel jsem neměla parmazán, ale i tak jídlo zklidilo chválu :-)

Přidat komentář