
Plněné medailonky v sýrovém těstíčku
Slavnostní večeře pro nečekanou návštěvu aneb jak uvařit dobrotu, když je spíž skoro prázdná. Medailonky nejlépe chutnají s vařenými bramborami.
Vydání: 2006/2
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 100 g sójových plátků nebo steaků
- 100 g anglické slaniny
- 1 pórek, nakrájený
- 2 lžíce másla
- sůl a pepř
- olej na smažení
- 2 vejce
- 150 g hladké mouky
- 50 g škrobové moučky
- 50 g strouhaného sýra
- 200 ml mléka
- sůl
Na těstíčko:
Příprava jídla
1. Sójové maso nechte podle návodu na obalu nabobtnat. Pak plátky rozřízněte tak, aby vznikla kapsa. Z vajec, hladké mouky, škrobu, sýra, mléka a soli připravte těstíčko.
2. Na pánvi nechte rozpustit máslo a opečte na něm pórek i najemno nakrájenou slaninu. Osolte, opepřete a směsí naplňte kapsy. Sepněte je párátkem a obalujte v těstíčku.
3. V nepřilnavé silnostěnné pánvi rozpalte olej a kapsy z obou stran osmažte; trvá to celkem asi deset minut. Podávejte teplé.
2. Na pánvi nechte rozpustit máslo a opečte na něm pórek i najemno nakrájenou slaninu. Osolte, opepřete a směsí naplňte kapsy. Sepněte je párátkem a obalujte v těstíčku.
3. V nepřilnavé silnostěnné pánvi rozpalte olej a kapsy z obou stran osmažte; trvá to celkem asi deset minut. Podávejte teplé.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Š. (neověřeno)
4. Listopad 2006 12:57
Marťa (neověřeno)
25. Červenec 2007 18:13
Alena (neověřeno)
4. Září 2007 16:55