Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Kotlety s červeným zelím

Oceníte rychlou přípravu. Kombinace červeného zelí, jablka a brusinek bude vynikající!

Vydání: 2006/2
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
Vaření a pečení: 40 minut
PT10M
Příprava 0:10
Zelenina

Ingredience

    • 4 velké brambory, rozkrájené na úzké klínky
    • 2 lžíce olivového oleje
    • ½ červeného zelí (asi 350 g) bez košťálu, nakrájeného najemno
    • 1 cibuli, oloupanou, rozpůlenou a pokrájenou
    • 2 lžíce zavařených brusinek nebo džemu
    • 1 jablko, oloupané, zbavené jádřince a pokrájené
    • 4 vepřové kotlety, každou o hmotnosti zhruba 150 g (chcete-li, odkrojte tuk)
    • 2 lžičky kremžské hořčice
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Předehřejte troubu na 200, horkovzdušnou na 180 °C. Brambory vložte na velký plech, zakápněte je lžící olivového oleje a obalte je v něm. Pečte dozlatova; stačí přibližně deset minut.

2. Mezitím rozpalte zbytek oleje ve velké pánvi nebo woku a přihoďte červené zelí a cibuli. Rychle smažte asi pět minut a poté přidejte brusinky, jablko a čtyři lžíce vody. Přikryjte pokličkou a nechte deset až patnáct minut dusit, po­dle toho, jak tence jste pokrájeli zelí
.
3. Až přiklopíte zelí, rozetřete na vrchní stranu kotlet hořčici a vložte je na plech. Pečte čtvrt hodiny, aby bylo maso propečené a pěkně zhnědlo. Zelí případně osolte, opepřete a podávejte k hořčičným kotletám a pečeným bramborám.

Trochu jinak
Místo zelí zkuste kadeřávek či kapustu. Prud­ce je osmahněte a pak tři až pět minut poduste. Brusinky přidejte až pak.

Kouzelná přísada
Brusinkový džem extra značky Quality first obsahuje 50 % ovoce + prvotřídní tradiční přísady a má báječně přirozenou chuť. 60 Kč/450 g, Billa
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/06, str.12
Obrazek uzivatele
Recept patří k mým velmi oblíbeným, ale nikdy se mi nepodařilo dodržet uvedené časy. Jak brambory, tak maso jsem dělala vždy podstatně delší dobu. Zelí je skvělé, rychle udělané.

Přidat komentář