
Mozzarella s ančovičkami a červenou řepou
Kombinace mozzarelly a červené řepy sice zní trochu bizarně, ale je fantastická! Když přidáte slané ančovičky a olivový olej, máte jednoduchý, a přitom dokonale stylový předkrm.
Vydání: 2006/2
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 krajíce bílého chleba
- 300 g mozzarelly (zkuste pravou, z buvolího mléka)
- 360 g naložené řepy, slité
- 12 ančoviček
- sůl a pepř
- olivový olej
Příprava jídla
1. Předehřejte elektrickou troubu na 200, horkovzdušnou na 180 stupňů. Rozlámejte chleba na sousta a pak ho dokřupava opečte; mělo by stačit asi pět minut.
2. Slijte tekutinu z mozzarelly, jednotlivé kuličky nakrájejte na plátky a rozdělte na talíře. Okolo naaranžujte řepu, ančovičky a opečený chléb. Osolte, opepřete a zalijte olivovým olejem.
Jak zacházet s Mozzarellou
Nechte ji ve vlastním roztoku – kdybyste ji vložili do mléka nebo vody, ztratila by chuť. Mozzarellu vytáhněte z ledničky aspoň půl hodiny před tím, než ji budete jíst.
2. Slijte tekutinu z mozzarelly, jednotlivé kuličky nakrájejte na plátky a rozdělte na talíře. Okolo naaranžujte řepu, ančovičky a opečený chléb. Osolte, opepřete a zalijte olivovým olejem.
Jak zacházet s Mozzarellou
Nechte ji ve vlastním roztoku – kdybyste ji vložili do mléka nebo vody, ztratila by chuť. Mozzarellu vytáhněte z ledničky aspoň půl hodiny před tím, než ji budete jíst.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
4. Září 2007 17:43