Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Vepřová pečínka v mléce na pomerančích, skořici a bobkovém listu

Pečení a dušení vepřového v mléce je známé z francouzské kuchyně. Koření a pomeranč se postarají o další provonění a celkové nasměrování ke kulinářskému jihu Evropy.

Vydání: 2006/2
Autor:
Hodnocení:
6 (hlasů)
Počet porcí: 4
Doba přípravy:
Dušení: 1 a ½ hodiny
P
Francouzská

Ingredience

    • 3 rozmačkané stroužky česneku
    • 2 lžičky fenyklových semínek
    • 2 lžíce olivového oleje
    • 1,5 kg vepřové pečínky (ramínka, plecka), nejlépe ještě s kouskem kůže
    • 1 lžíci másla
    • 600 ml plnotučného mléka
    • 3 proužky kůry z dobře omytého pomeranče
    • 1 svitek celé skořice
    • 2 bobkové listy
    • sůl a pepř na dochucení

Příprava jídla

1. Troubu předehřejte na 150, horkovzdušnou na 130 ˚C. V hmoždíři (nebo v misce pomocí rukojeti válečku) rozdrťte fenykl a spojte ho s česnekem a lžící oleje; osolte a opepřete. Ostrým nožem udělejte do masa několik asi dva centimetry hlubokých zářezů a směs do nich vetřete.

2. V kastrolu, který můžete dát do trouby, rozehřejte zbylý olej a máslo. Maso na něm ze všech stran opečte. Stáhněte plamen, přidejte mléko, pomerančovou kůru, skořici a bobkový list. Pomalu uveďte do varu, osolte a opepřete, přikryjte pokličkou a dejte do trouby do střední polohy. Duste asi hodinu a půl – maso občas otočte, aby se dusilo stejnoměrně.

3. Po této době by se mělo mléko odpařit a v hrnci zbyde zlatavá, zkaramelizovaná voňavá šťáva. Je-li příliš řídká, vyjměte maso, uchovejte ho v teple a šťávu povařte na sporáku, dokud nezíská požadovanou hustotu. Před podáváním vyjměte koření a kůru. Šťávu přelévejte přes plátky masa. Dobrou přílohou jsou pečené brambory, pyré či těstoviny.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Nevěřila jsem tomu,ale je to naprosto božské určitě vyzkoušejte :o))
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/06, str.27

Přidat komentář