Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Francouzský toust se sirupem z coly

Tohle je obzvlášť luxusní úprava toustů a využijete na ni i ne úplně čerstvé pečivo. Role coly: svou typickou chutí zvýraznit hustý, aromatický sirup.

Vydání: 2006/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
PT10M
Smažení 0:10
Francouzská

Ingredience

    • 750 ml coly
    • 3 špetky soli
    • 1 a ½ lžíce másla
    • 8 rozpůlených vlašských ořechů
    • 2 lžičky cukru
    • 1 velké vejce
    • 3 bílky z velkých vajec
    • 60 ml netučného mléka
    • ½ lžičky mleté skořice
    • 8 plátků toustového chleba
    • trochu oleje na potření plechu

Příprava jídla

1. Na nepřilnavé pánvičce nasucho opražte ořechy; stačí pět minut. Stáhněte je z ohně, přidejte lžíci másla, promíchejte, aby se ořechy obalily, vraťte na oheň a poprašte cukrem a špetkou soli. Za stálého promíchávání dvě až čtyři minuty pražte, aby cukr mírně zkaramelizoval. Ořechům tak dodáte přímo báječnou chuť. Pak je vsypte na plech lehce potřený olejem a nechte vychladnout. Pokud se slepí, rozlomte je.

2. Na středním ohni svařte v kastrůlku colu, až ji zredukujete na zhruba 130 ml (je to asi půl hrnku a trvá to pětadvacet až třicet minut). Během odpařování přidejte špetku soli a půl lžíce másla. Stáhněte z ohně a uchovejte při pokojové teplotě.

3. V misce spolu prošlehejte vejce, bílky, mléko, špetku soli a skořici. Větší silnostěnnou pánev rozehřejte a zakápněte ji nebo potřete trochou oleje. Plátky chleba namočte v připraveném těstíčku, přebytek nechte okapat a pak je smažte na horké pánvi z obou stran dozlatova, asi dvě až tři minuty z každé strany. Hotové udržujte v teple a pak ihned podávejte s karamelizovanými ořechy, zakápnuté sirupem.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Sváteční šunka

Obojživelné muffiny

Colový dort

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/06, str.79

Přidat komentář