Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Bramborová kaše s pastinákem

Pastinák – kořenová zelenina podobná petrželi – si rozhodně zaslouží vaši pozornost. V kombinaci s bramborovou kaší je přímo vynikající.
Vydání: 2006/2
Autor:
Hodnocení:
1 (hlas)
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Vaření: 15-20 minut
P

Ingredience

    • 3 velké pastináky,  nakrájené na kostičky
    • 2 velké brambory, nakrájené na kostičky
    • 100 ml mléka
    • 100 ml olivového oleje
    • sůl

Příprava jídla

1. Vložte pastinák a brambory do hrnce. Přilijte mléko, olivový olej a vodu tak, aby byla zelenina ponořená. Osolte a povařte přibližně patnáct až dvacet minut, tak, aby byla zelenina měkká.

2. Brambory s pastinákem slijte, ale trochu tekutiny si nechte stranou. Uvařenou zeleninu přesuňte do pánve, rozmačkejte a na plotýnce prohřejte. Pokud se vám směs zdá příliš suchá, nařeďte ji odlitou tekutinou.

Tip na obměnu
Jestliže máte rádi pikantnější jídla, přidejte do kaše trochu čerstvého nastrouhaného křenu.
Nahlásit chybu v receptu

Ochutnejte také

Menu z farmářských trhů

Menu z farmářských trhů

Štědrovečerní menu pro dva

Štědrovečerní menu pro dva

Zimní nedělní oběd

Zimní nedělní oběd

REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/06, str.50

Přidat komentář