Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Obložená bageta z azurového pobřeží

Specialita známá jako ‚pain bagnat‘ neboli ‚vykoupaný chleba‘ vám poslouží jako ideální letní občerstvení: je totiž snadná na přípravu, lehká a přesto sytivá.

Vydání: 2004/6
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do hodiny
P
Sendvič Francouzská

Ingredience

    • 4 malé nebo 2 velké bagety (tmavé mají výraznou chuť)
    • 130 g vypeckovaných černých oliv
    • 250 g rajčat
    • několik řapíků celeru
    • 50 g žampionů
    • konzervu sardinek
    • olivový olej na potření baget  a zakapání náplně
    • případně trochu slané vody  na potření baget

Příprava jídla

1. Bagety příčně překrojte a z každého kusu podélně odkrojte asi třetinu (horní, vypouklejší část; použijete ji pak jako ,pokličku‘). Trochu vydlabejte střídku a vnitřek potřete olivovým olejem. Aby se vám bageta snáze stlačila, můžete ji zvnějšku potřít slanou vodou.

2. Olivy nakrájejte na kolečka, rajčata, řapíky celeru a žampiony na jemné plátky a sardinky na tenké proužky. Všechno úhledně naklaďte do bagetové ‚vaničky‘, zakapejte zbytkem oleje a překryjte ‚pokličkou‘ z odkrojeného vršku.

3. Každou bagetu obraťte a zatěžte třeba talířem, na který položíte například konzervu, a nechte pod zátěží a v chladu odpočívat asi půl hodiny. Bageta se stlačí, takže se vám bude snadněji jíst, chlebové těsto navíc krásně nasákne náplní. Ta také nemá šanci se vysypat.

4. Vložte bagety do ná­doby, ve které je ponesete na piknik.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Dělám "pana Bagnáta" trošičku jinak a je taky super (recept byl v jednom dřívějším čísle Apetitu). Spodní polovinu rozpůlené bagety pokapu olivovým olejem a octem, posypu drceným česnekem, drobně krájenými rajčaty. Na to dám ančovičky a plátky černých oliv. Přiklopím druhou půlkou bagety - taky zakápnutou olejem. Pevně zabalím, zatížím a za tři až čtyři hodinky je mňamka hotová. Osvědčila se mi jako svačinka na cesty, hlavně v létě.

Přidat komentář