
Čínská pánvička se zeleninou a oříšky kešu
Tenhle rychlý a pestrobarevný recept inspirovala stylem přípravy nápaditá čínská kuchyně. Připravujte stylově ve woku...
Vydání: 2006/3
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Ingredience
- 500 g nakrájených krůtích prsou
- 70 ml meruňkové zavařeniny
- 3 lžíce čerstvé pomerančové šťávy
- 2 lžíce citronové šťávy
- 2 lžičky škrobové moučky (maizena)
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 2 lžíce jemného rostlinného oleje
- 1 nasekaný stroužek česneku
- 1cm kousek čerstvého zázvoru, nasekaný
- 1 pokrájenou červenou papriku
- 1 hrnek zeleného hrášku
- 2 mrkve nakrájené na sirky
- sůl a pepř na dochucení
- 2 nakrájené jarní cibulky
- hrst pražených oříšků kešu
Příprava jídla
1. V silnostěnné velké pánvi, kastrolu nebo woku rozpalte olej a zprudka na něm ze všech stran osmahněte kousky masa; stačí tři až čtyři minuty. Vyjměte a dejte stranou.
2. Vsypte do pánve česnek, zázvor a zeleninu kromě cibulky. Dvě minuty je za stálého míchání smažte, pak k nim přihoďte maso a vše zalijte omáčkou ze zavařeniny, ovocných šťáv, hořčice a škrobu. Povařte minutu, jen aby omáčka zhoustla. Na závěr jídlo posypte oříšky a cibulkou.
2. Vsypte do pánve česnek, zázvor a zeleninu kromě cibulky. Dvě minuty je za stálého míchání smažte, pak k nim přihoďte maso a vše zalijte omáčkou ze zavařeniny, ovocných šťáv, hořčice a škrobu. Povařte minutu, jen aby omáčka zhoustla. Na závěr jídlo posypte oříšky a cibulkou.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
4. Září 2007 18:01