Kuchařky Apetit ČÍST ONLINE ČÍST KUCHAŘKY ONLINE DOPRAVA ZDARMA
Menu
Přihlašení
Uživatelské jméno
Heslo

Rybí karbanátky s hráškem a mátou

Všechno máte doma...

Vydání: 2006/2
Autor:
Hodnocení:
Zatím nehodnoceno
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Smažení: 10 minut
PT10M
Příprava 0:10
Středomořská

Ingredience

    • 500 g zbylých vařených brambor nebo bramborové kaše
    • 400g konzervu lososa, scezenou
    • 150 g mraženého hrášku, rozmraženého
    • 1 lžíci tatarské omáčky
    • sůl a pepř na dochucení
    • asi 3 lžíce hladké mouky na pomoučnění
    • olivového olej nebo jiný jemný rostlinný olej na smažení
    • hrst mátových lístků, nahrubo posekaných
    • nebo 1 lžíci sušené, rozemnuté
    • citron na pokapání
    •  

Příprava jídla

1. Brambory rozmačkejte na kaši. V míse rozdělte lososa na kousky a odstraňte případné zbytky kůže nebo větší kosti. Přidejte hrášek, mátu, tatarku a rozmačkané brambory, opepřete a osolte. Důkladně promíchejte a pomoučněnýma rukama vytvarujte osm placek. Ty pak poprašte moukou.

2. Ve velké pánvi rozpalte na středním plameni olej. Karbanátky smažte ve dvou várkách.
Opatrně je otáčejte a smaž­te po každé straně dozlatova; měly by stačit tři až čtyři minuty. Podávejte s citronem a zeleným salátem.
Nahlásit chybu v receptu
REKLAMA

Komentáře

Obrazek uzivatele
Karbanátky se mi vůbec nepovedly - nevytvořila se krustička a proto se mi rozpadaly.
Obrazek uzivatele
Recept se nachází v č.2/06, str.9
Obrazek uzivatele
SUPER!!!!! Dnes ráno jsem dost bezradně stála v kuchyni a přemýšlela, co uvařím pro mou hladovou rodinu. V mrazáku jsem měla kus lososa, na kterého ale nikdo neměl chuť, takže jsem zasedla k počítači a na mém oblíbeném webu jsem zadala vyhledat recepty z lososa. Volba padla na tyto karbanátky. Na základě předchozí reakce jsem pro jistotu přidala 1 vejce a poté na zahuštění trochu strouhanky. A karbanátky byly opravdu výborné. Celá rodina si pochvalovala! Takže opět díky Apetitu jsem byla za hvězdu:-)

Přidat komentář