
Zapečené brambory s makrelou
Příjemně překvapí nízká cena a jednoduchost přípravy
Vydání: 2006/3
Autor: redakce Apetitu
Počet porcí: 4
Doba přípravy: Do 30 minut
Zapékání: 15-20 minut
Zapékání: 15-20 minut
P
Ingredience
- 6 velkých brambor
- 3–4 lžíce čerstvého strouhaného křenu, krenexu, případně majonézy s křenem
- 150 ml nízkotučného mléka, ohřátého
- svazek jarní cibulky, nasekané
- 6 plátků uzené makrely bez kůže, rozmělněné
- případně sůl a pepř na dochucení
Příprava jídla
1. Vydrhnuté neloupané brambory uvařte doměkka. (Můžete je i propíchat a deset minut ,mikrovlnit‘ při nejvyšším výkonu; v půlce vaření je obraťte.) Pak je podélně rozpulte a lžičkou vydlabejte dřeň tak, aby vznikla jakási mistička. Předehřejte gril v troubě nebo ji zapněte na nejvyšší stupeň.
2. Vidličkou rozmačkejte bramborovou dřeň s křenem nebo majonézou a mlékem; výsledkem by měla být krémovitá směs. Do té pak vetřete cibulku a kousky ryby. Podle chuti osolte, opepřete a směsí naplňte bramborové misky.
3. Položte na plech, vyložený případně pečicím papírem, dejte do trouby a pět minut zapékejte, až se brambory prohřejí a zezlátnou.
Kouzelná přísada
Pořádně velké (a chutné!) jsou pozdní brambory odrůdy Solara, varný typ B, k dostání v Tescu zhruba za 9 Kč/kg.
2. Vidličkou rozmačkejte bramborovou dřeň s křenem nebo majonézou a mlékem; výsledkem by měla být krémovitá směs. Do té pak vetřete cibulku a kousky ryby. Podle chuti osolte, opepřete a směsí naplňte bramborové misky.
3. Položte na plech, vyložený případně pečicím papírem, dejte do trouby a pět minut zapékejte, až se brambory prohřejí a zezlátnou.
Kouzelná přísada
Pořádně velké (a chutné!) jsou pozdní brambory odrůdy Solara, varný typ B, k dostání v Tescu zhruba za 9 Kč/kg.
Přidat komentář
- Pro psaní komentářů se přihlaste nebo zaregistrujte.
Komentáře
Alena (neověřeno)
4. Září 2007 17:58